TR EN

Dil Seçin

Ara

Haziran 2005

post-title

Haziran 2005, 342

Sizin derginiz...

Dergimizin sayfalarında, mümkün olduğu kadar farklı konuları ele alan, çok çeşitli ve fazla sayıda yazıya yer vermeye özen gösteriyoruz. Bundaki gayemiz, bilim ve araştırma yazılarından denemelere, öykülerden makalelere kadar geniş bir yelpazeye yayılan bu yazılarla, hemen her okuyucunun azamî istifade edebileceği, yeni şeyler öğrenebileceği, bildiklerine yeni ve farklı bir bakış açısıyla bakmasını sağlayacak ve böylece hayatına fikrî ve manevî anlamda yeni zenginlikler katabileceği bir dergi hazırlamak. Otuz yıla yaklaşan yayın hayatı süresince hep çok okunmayı ve istifade edilmeyi ön plânda tutan dergimiz, hâlâ bu önceliklerini ve amatör ruhunu koruma gayretini sürdürüyor. Bu gayretimizde ne derece muvaffak olduğumuz ve düşüncelerimizin ne kadarını gerçekleştirebildiğimiz, elbette siz kıymetli okuyucularımızın takdirine bağlı. Zafer Dergisi, hep olduğu gibi bugün de okuyucusu için çıkıyor. Zafer Dergisi, sizin derginizdir. Bu anlamda, derginiz ile ilgili fikir ve düşüncelerinizi, duygularınızı, önerilerinizi bizimle paylaşmanızı rica ediyoruz. Böylece daha iyi ve daha çok okunan bir dergiye sahip olmanın sevincini ve heyecanını da paylaşabiliriz. 

Bu ay sizinle yine zevkle okuyacağınıza inandığımız, her birine güçlü kalemlerin imza attığı, birbirinden güzel yazılarla buluşuyoruz.

Psikolog Ahmet Kurt, İtaat Ahlâkı başlığını taşıyan yazısında, Yale Üniversitesi Psikologlarından Stanley Milgramın bir deneysel çalışmasından yola çıkarak, davranışlarımız üzerinde belirleyici etkisi olan otoritekavramını sorguluyor. Nasıl ve niçin itaat ederiz?” gibi hayli ilgi çekici, psikologların ve sosyologların hakkında sayısız araştırma açıklama yaptığı, fikir yürüttüğü bir konuda yazarımız Ahmet Kurtun söyledikleri üzerine düşünülmeye değer.

Birkaç sayıdır yazılarını severek okuduğumuz değerli yazarımız Veli Sırım, bu ay boş durma, eylemsizlik, tembellik, işsizlik” anlamlarını taşıyan atalet” kavramını farklı bir bakış açısıyla ele alıyor ve soruya cevap arıyor. Atalet olmasaydı, hayat tam mânâsı ile anlaşılabilir miydi?”

Ömer Baldık, çocukların manevî dünyasının nasıl beslenebileceği gibi son derece önemli bir hususta, anne-babalara önemli tavsiyelerde bulunuyor. Çocuklarına sağlam bir inanç temeli oluşturabilmek için, somut olarak neler yapabileceğini öğrenmek isteyen ebeveynler için temel yaklaşımlar sunan bu yazıyı bilhassa dikkatlerinize sunuyoruz.

Prof. Dr. Âdem Tatlı hocamız ise, Evrim Teorisinin açmazlarını gözler önüne serdiği yazısında, yine zengin bilgi birikimini, hepimizin anlayacağı bir dil ile bizlerle paylaşıyor.

Bir sonraki sayıda buluşmak üzere...

Dergideki Yazılar