TR EN

Dil Seçin

Ara

Mart 2005

post-title

Mart 2005, 339

Yaratılış Mucizeleri

Kâinatta her an sayısız mucizeler yaşanır. Dünya yüzündeki en küçük canlıdan, muazzam kütlelere sahip yıldızlara kadar her şeyin yaratılışında görünen intizam ve mükemmeliyet, aynı sonsuz kudretin, ilmin ve hikmetin varlığına şahitlik eder ve bir Yaratıcı’nın tasarrufunda olduklarını ispatlar.

İnsanın yaratılışı da, ana rahminden doğuma kadar uzanan safhalarıyla baştan sona bir mucizedir. Bugün, bilimin sunduğu imkânlarla küçük bir hücreden mükemmel bir canlıya uzanan aşamaları daha ayrıntılı takip ederek, insanın nasıl yaratıldığına şahit olabiliyoruz. Bu yaratılışın nasıl gerçekleştiğine, hangi aşamalardan geçtiğine dair daha çok bilgimiz var. Yine de, insanın yaratılış macerasına ilişkin, bilimin hâlâ cevaplayamadığı yığınla soru bulunuyor. Hakkında bildiklerimiz ve bilemediklerimizle, insanın yaratılışı, büyük bir mucize olarak her ân yaşanıyor.

Bu sayıda, dergimizin sayfalarını, insanın yaratılışındaki mucizeleri okumaya ayırdık. Zafer Araştırma Grubunun hazırladığı “Yaratılış Mucizeleri” yazısını büyük bir ilgiyle okuyacağınıza ve daha geniş bir okuma için merakınızı kamçılayacağınıza inanıyoruz.

Bu sayının bir diğer önemli yazısı ise Mehmet Akyüreke ait. Yazarımız, Dünyamız ısınıyor mu?” adlı yazısında, artık günlük gazeteler ve televizyon aracılığı ile hepimizin duyduğu, ama ne olduğu konusunda çoğunlukla pek de sağlıklı bilgi sahibi olamadığımız Küresel Isınma”nın ne anlama geldiğini, sebeplerini ve nelere yol açabileceğini akıcı bir dille anlatırken, dünyamızın karşı karşıya olduğu bu tehlikeli gelişmeyi çoğu kez üstünde durulmayan ya da yeterince bahsedilmeyen bir yönüyle ele alıyor.

ÜMİT ŞİMŞEKTEN RİSALE-İ NUR ÜZERİNE YENİ BİR ÇALIŞMA

Risale-i Nurun özellikle yeni nesiller tarafından daha iyi anlaşılmasına yönelik çalışmalara bugünlerde bir yenisi daha eklenmek üzere. Zafer Yayınları arasında önümüzdeki ay yayınlanması plânlanan bu çalışma, Yirmi İkinci Söz’ün açıklamasını içeriyor. Bu sayımızda küçük bir bölümünü okuyacaksınız.

Ümit Şimşek, bu yeni çalışmayı büyük bir hızla sürdürürken, hazırlıkları bir süredir devam eden iki yeni kitabını da tamamladı.

Aile Okulunun altıncı kitabı Ahiret, Uğurböceği Yayınları ve bu kitabın çok daha kapsamlı bir şekli olarak hazırlanan Büyük Kavuşma: Âyet ve Hadisler Işığında Ölüm, Kıyamet ve Diriliş” kitabı da, Zafer Yayınları arasında yerini aldı.

Alâaddin Başar’ın, bölüm bölüm dergide yayınlanan ölüm ve ahiret konulu yazıları Ölümün Güzel Yüzü ve Ali Çankırılı’nın aile problemlerine cevap verdiği mektupları Eşler Soruyor adıyla çıkmak üzere!

Ekonomi yazarımız Sami Uslunun, dergimizde çıkan tüm yazılarını da, yakında kitaplarımız arasında bulabileceksiniz.

Mesnevî ve Gülistandan seçme öykülerden sonra 100 Temel Eser arasından bir kitap daha Zafer Yayınları arasında çıkmak üzere. Büyük Hikâyecimiz Ömer Seyfettinin en güzel hikâyelerinden seçilerek oluşturulan bu kitabın, benzerlerinden farklı olarak, Selim Gündüzalp tarafından hazırlanmış çok kapsamlı ve yazara ait resimlerle desteklenmiş bir önsözü de olacak.

Yine aynı seri içinde yayın öncesi hazırlıkları devam eden Kelile ve Dimme ile Bostandan Seçme Öyküler, yakın zamanda yayın listemize ilave edilecek inşaallah...

Muhabbetle kalın…

Dergideki Yazılar