TR EN

Dil Seçin

Ara

Haziran 2012

post-title

Haziran 2012, 426

 

Sevgili Zafer okuyucuları, değerli dostlarımız;

Bismillah ile başlıyoruz. Ne olursa olsun hayatta hayırlı bir işe başlamak kadar güzel bir şey yoktur. Hele besmeleyle... Yeniden doğarız sanki o işin başında ve yeniden öğreniriz yaşamayı.

Okullarda hayatı öğrendiğimizi zannediyoruz. Oysa okullar, insana hayatı öğretmez. Belki hayatta lazım ve insana faydalı olacak bilgileri öğretir. Yani işin sırrı, yine bizde gizli. Aldığımız bilgiyi, sahip olduğumuz sermayeyi ve malzemeyi hayatın içinde nasıl kullanacağımızdır önemli olan. Zaten her türlü bilgiye sahip oldukları hâlde, onu bir türlü hayata geçiremeyenleri de görmüyor muyuz çevremizde?

Aslolan, ilim ile irfanı mezcetmektir. Bunu başaranlar sadece hayatın gayesini bilmekle kalmıyor, onun manevî hazzını ve ulvî zevkini de alabiliyorlar. Sayıları günbegün azalsa da, onlar hâlleri ve sözleriyle geleceğimizi aydınlatmaya devam ediyorlar.

Biz, hayatı bazen yaşayarak, bazen de işte bu bilge insanlardan öğreniyoruz. Bu, annemiz olur, babamız olur, bir yakınımız olur, fark etmez... Bazen de yazılarıyla ve sohbetleriyle hayatınızı aydınlatmaya kendilerini adamış olan yazarlarımız, kardeşlerimiz, dostlarımız olabilir. Ders almaya niyetli olduktan ve elimizdeki bardağı ters tutmadıktan sonra, hayat ve tecrübe pınarından doldurmamız gereken daha çok sular var.

Onun içindir ki, Necip Fazıl Kısakürek bize şu özlü ifadelerle bu zorlu meseleyi ders veriyor:

"Zor olan, nuru dıştan değil, içten savunmak;

Aşılamaz tek engel, oldum diye avunmak..."

Zafer’den yazarlarına açık teşekkür

Efendim, sadece kuru bilgiyi değil, hayatımıza lazım olan öz bilgiyi, yani marifeti ve muhabbeti de taşımaya çalışan nice kalem erbabımız var. İzninizle bu sayfadan onlara bir dua ve teşekkür yazısı göndermek istiyoruz. Gönül ve vefa borcu olarak...

Hayatımızın gayesini, dünyadaki hedef ve ideallerimizi bize yazdıklarıyla hatırlatıyorlar, rotamızı çiziyorlar. Bugün engin sularda güvenle yol alıyorsak, onların gecelerini gündüzlerine katarak yaptıkları çalışmalarla oluyor bu.

Kim bilir, bir yazı için, belki bir satırlık düşünce için, nice saatler harcıyorlar. Birçoğumuzun haberi bile olmuyor. Ancak az çok tahmin edebiliyoruz. Yakînen şahidi olduğumuz nice örnekleri var çünkü. Çok şükür, bu gönül ve ideal birliği, hem onlarla, hem sizlerle, tam 36 yıldır el ele, gönül gönüle devam ediyor.

Aramızdan ayrılıp vefat eden kalem ve düşünce erbabını da, hemen her gün dualarla yâd ediyoruz. Mekânları cennet olsun inşallah.

Zaferimize yazılarıyla katkıda bulunan her bir yazarımıza, hocalarımıza, âdeta bir kuyumcu titizliğiyle her ay fikir örgülerini bizlerle paylaşmaya devam eden ahir zamandaki bu manevî cihada kalemleriyle iştirak eden kahramanlara da teşekkür ve dualar ediyoruz. Allah (cc) kalemlerini kıyamete kadar payidar eylesin, amel defterlerine ebedî nurlar yağdırsın inşallah…

Hayatta hiçbir okulun bize öğretemediğini öğreten ve her ay tazelenen bir enerjiyle bu dersi bizler için yenileyen yazarlarımıza takdir ve tebriklerimizi arz ediyoruz. Rabbim bu temenni ve dualarımızı kabul buyursun ve bizi de rızasına ulaştırsın.

Bu ayki, yazılarımızın tamamı için söylenecek tek sözümüz var; o da az önce zikrettiğimiz satırlarda gizli. Zaten her bir yazıyı okuyunca sizler de hak vereceksiniz.

...

Bu yılın hemen her sayısı için okuyucularımızın dikkatinden kaçmayan bir gelişme ve işlenen konularda da çeşitlemeler göze çarpıyor. Takdir ve dualarınıza layık olmaya çalışacağız inşallah. Özellikle bu temenniler Nisan ve Mayıs sayılarımız için daha da öne çıktı.

Gelecek aydan itibaren yıllarca beraber olduğumuz sevgili dostumuz Osman Suroğlu’nun çalışmalarını da Zaferimizin sayfalarında göreceksiniz.

Her ay olduğu gibi bu ay da aramıza yeni katılan yazarlarımız var.  Bunlardan ikisi, İsmail Çolak ve Kasım Takım. Yine Prof. Dr. Tevfik Özlü de uzun bir aradan sonra tekrar ‘merhaba’ diyor.  Taşkın Tuna da öyle. İnşallah, onların da yazılarını severek ve beğenerek okuyacaksınız.

Metin Karabaşoğlu çok ama çok önemli bir meseleyi yepyeni bir bakış açısıyla gündemimize taşıyor. Eline ve yüreğine sağlık.

Gelecek ay yine yeni yazılar ve yazarlarla buluşmak dileğiyle. Hoşça kalın…

...

Zafer olarak biz her ay kendi adımıza üzerimize düşenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sizden de özellikle abone konusunda gayret ve faaliyet bekliyoruz inşallah.

İyi ki varsınız. Sizden başka da derdimizi açacak kimsecikler yok. Hâlimizi bilenlere, derdimize kulak verip dost elini uzatanlara selam olsun.

Bizden hareket, Mevlâ’dan bereket...

Not: Müşerref olduğumuz mübarek aylar ve geceler, cümlemiz hakkında hayırlı olsun inşallah. Rabbim hayatımızda yepyeni ve tertemiz bir sayfa açsın.

Zafer’de yayınlanan yazılar hakkındaki her türlü dilek ve görüşlerinizi zaferdergim@gmail.com adresine bekliyoruz.

 

 

Dergideki Yazılar