TR EN

Dil Seçin

Ara

Şubat 2012

post-title

Şubat 2012, 422

 

Değerli dostlarımız, sevgili okuyucularımız,

Kıştan bahara giderken, gönülden dualar ve merhabalar…

Yunus Emre “Her gün yeniden doğmalı” diyor. Biz de inşallah her ay Zafer’le yeniden doğmaya çalışıyoruz. Ömrümüzden yeni bir sayfa açmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Efendim, önce geçen aydan söze başlayalım. Ocak sayımızdan. Uzun yıllar Zaferimizi büyük bir dikkatle ve tabiri caizse satır satır takip eden değerli bir okuyucumuzun Ocak sayımızla ilgili düşünceleri aynen şöyleydi:

“Zafer’in Ocak sayısını elime alır almaz hemen şunu fark ettim: Capcanlıydı. Her yazı sanki insanla konuşuyor gibiydi.”

Dilden değil, gönülden gelen bu veciz ve kısa ifadeler tüm Zafer okuyucularının duygularına da tercüman olacak mahiyette. Zafer’deki değişimi hemen fark eden ve bunu bizimle paylaşmak lütfunda bulunan bütün okuyucularımıza teşekkür ediyoruz.

Rabbimizden bu samimi hâlin ve gayretin devamını diliyoruz. Zafer’in ruhuna uygun bir çizgide, şevkle ve ümitle yürümek biricik gayemizdir.

Yıllardır ezberlediğimiz bir kural var: “Ne verirseniz, onu alırsınız.” Bu, hemen her iş için geçerlidir. Zafer için de böyledir.

Mehmet Kırkıncı Hocaefendi ile yapılan kapsamlı röportajın okuyucularımızı ziyadesiyle memnun ettiğini öğrendik. Merakla devamını bekleyenler var. İnşallah bunu da nazara alacağız.

Yediden yetmişe herkesin zevkle ve merakla okuduğu Zaferimiz, aslında bir aile dergisidir. Konularının çeşitliliği ve olmazsa olmaz hükmündeki ana meseleler, sayfalarımızdan hiç eksik olmuyor.

Efendim, şubat sayımızın arka kapağındaki söz, harika bir tefekkür meyvesi. Bizi bu dünyadan alıp ötelere götürüyor.

Yazılara şöyle bir göz atarsak; kapak konusu Prof. Dr. Kemal Sayar’ın. Bu konunun üzerinde önemle durulması, düşünülmesi gerekiyor. Gelecek sayımızda da devam edecek.

Prof. Dr. Alaaddin Başar’ın yazısı, hem bir genel bakış açısı kazandırıyor, hem de inancımızın ne kadar sağlam temeller üzerine oturduğunu gösteriyor.

Prof. Dr. Mustafa Nutku’nun ‘Nikâhta keramet var mı?’, Metin Karabaşoğlu’nun ‘Dünyayı kim bilir?’ adlı çalışmaları, dikkat çekiyor.

Dr. Yaşar Çil, aktüel bir konuyu uzman bir kişi olarak ele alıyor: Kolesterol faydalı mı, zararlı mı? Merakla okuyacağınıza inanıyoruz.

Cüneyd Suavi yine sürpriz bir öyküyle yer alıyor bu sayımızda.

İbrahim Erdinç Şumnu ise, o harika üslubuyla ‘Bismillah’ diyor, Zafer’de yazılarına yeniden başlıyor.

Prof. Dr. Volkan Tuzcu, onca yoğun görevinin arasında, her ay yazılarını aksatmadan vermeye devam ediyor. Nevzat Tarhan ve Yunus Çengel hocalarımız da öyle.

Son sayfalarımızda yer alan ama ilgiyle okunduğunu bildiğimiz yazarlarımızdan biri de Elif Yaşar. Bu sayıda da ilginç bir soruya cevap veriyor.

Cümlesinin kalemine, yüreğine sağlık diyoruz.

Satırlarımıza sığdıramayacağımız daha pek çok yazı ve aramıza katılan yeni kalemler var.

Yazarlarımızın her birine gösterdikleri gayretten ve özellikle telif yazı gönderme konusundaki hassasiyetlerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

Son yıllarda başta İstanbul olmak üzere, Kütahya, Bandırma, Balıkesir, Bursa, Bolu, Eskişehir, Adapazarı, Ankara, Yalova, Akhisar vb. gibi il ve ilçelerde tertiplenen imza ve sohbet günlerine katıldık. Bu faaliyetler son derece verimli ve bereketli geçiyor. Yeni simalarla tanışıyoruz, dostluk halkamız genişliyor.

Türkiye’nin birçok yerinden gelen davetlere, çalışmalarımızın yoğunluğu nedeniyle bir türlü gidemiyor ve mahcup oluyorduk. 2012 yılı itibariyle inşallah, Anadolu’muzdaki belli başlı illerini ziyaret edip seminerlere, derslere ve sohbetlere katılarak, okuyucularımızla, eski ve yeni dostlarımızla buluşup görüşmeyi programımıza almış bulunuyoruz. Böylelikle davetlerine icabet etmekte geç kaldığımız dostlarımızın da gönüllerini ve dualarını almış olacağız.

Gelecek sayıda yeni yazılar ve yeni kalemler sizleri bekliyor. Onlara şimdiden ‘hoş geldiniz’ diyoruz.

Abone konusundaki çalışmaların önemini bir kere daha hatırlatmakta fayda var.

Bizden hareket, Mevla’dan bereket...

Mevlid kandilinizi de ruh-u canımızla tebrik ediyoruz.

Allah’a emanet olunuz.

Zafer’de yayınlanan yazılar hakkındaki her türlü dilek ve görüşlerinizi aşağıdaki adrese bekliyoruz:

zaferdergim@gmail.com

 

 

Dergideki Yazılar