TR EN

Dil Seçin

Ara

Kasım 2013

post-title

Kasım 2013, 443

Merhaba sevgili okuyucularımız.

Mevsimler geçiyor ama Zafer olarak size hiçbir zaman mevsimi geçmeyen yazılar sunuyoruz.

•••

Hani meşhur bir söz vardır ya, “Bir kitap okudum, hayatım değişti” diye. Kur’an’dan bir âyet okunur da, nasıl hayatımız değişmez? Hayatın sahibi olan Allah, hayatımızı değiştirecek kitabı da göndermiş. Hangi sayfasını açarsak açalım, her y.nü ile, her yanı ile hikmet dolu bir sözle karşılaşırız. İşte o ibret ve hikmet dolu âyetlerden biri:

“Affet, iyiliği emret ve cahillerden yüz çevir.” (Araf, 199)

Bir âyet bile dünya hayatımızın rotasını, davranışlarımızın yönünü belirliyorsa, bu ancak Allah’ın kitabı ile olur, Onun gönderdiği vahiy ile olur.

Goethe de sanki buna işaret ediyor:

“Gece karanlıktır. Nur ise Allah’tandır. O halde niçin Rabbim bize yetmesin?”

Evet, yeter ki o duyguyu kaybetmeyelim, yeter ki Yaratanımızdan ayrı kalmayalım. Çünkü fikrimizi ve zihnimizi yönünden kaydıran ve çevirten çok aldatıcı sahte levhalar var.

Karınca kararınca yıllar yılı Zafer olarak size bu berrak kaynaktan istifade ettiğimiz ışıkları saf aynalar gibi yansıtmaya çalıştık. Önce biz okuduk. Bizim hayatımıza yepyeni pencereler açıldı, güzelliklere komşu olduk.

Boş duramazdık elbette. Paylaşacak dostlar aradık. Sizlerle buluştuk, sizlerle paylaştık. Dünyaya geliş ve gönderiliş gayemizi öğrenmek, en zevkli bir uğraş oldu bizim için. Hayatımızın gayesi oldu. Çünkü bunda huzur vardı. Vicdanımız parazit yapmıyordu. Aklımız ve kalbimiz zorlanmıyordu. Anlıyorduk ki, tuttuğumuz yol doğru yoldu.

Sonra dikenleri unuttuk, güller yetiştirmeye başladık hep beraber ve sonra davet ettik sizleri bahçemizin güllerini görmeye.

Yaratan bizi güzel bir kaderde buluşturdu. Ama çözemediğimiz bir sır var hâlâ. Hoş insanlar mı gül yetiştirirler, gül yetiştirenler mi hoş olurlar, bilemiyoruz. Ne kadar yol alırsak alalım, daha yolculuğumuzun başında olduğumuzu biliyoruz ve bu yolculuk dünya hayatıyla da sınırlı kalmayacak, onu da çok iyi biliyoruz.

Yeter ki şu dünyadaki güzelliklere Allah için bakabilelim. Göreceğimiz daha çok güzellikler var. Rabbimizin vaadi bu yönde. İnanıyoruz. Onun için attığımız o ilk adım, küçük bir adım değildi.

Bizi bugünlere, sizlere ve sizlerle daha nice günlere ulaştıracağına inanıyoruz Rabbimizin.

•••

Evet, bilginin tadına varan, elbette cehaletten kaçar, hakka ve hakikate kanat açar. Bir yılın daha sonuna yaklaşıyoruz.

Bir yandan ömürler bitiyor diye üzülüyoruz, bir yandan da sizlerle olan beraberliğimizin yeni dostlarla çoğalacağına inanarak çok şükür ki ümidimizi koruyoruz.

Evet, o gün gelecek. Biz o günü bugünden karşılamaya can atan dünya yolcuları, dünya misafirleriyiz. Ne mutlu ki bizi böyle güzel bir hizmetin etrafında buluşturmuş Rabbimiz. Dünyayı bir baştan bir başa dolaşamasak da, oraları dolaşacak ve oralarda yaşayan insanların kalbini fethedecek nice güzel vasıtalar var elimizde. Zaferimiz de bunlarda birinin .ncülüğünü yapıyor yıllar yılı. Hamd ediyoruz Rabbimize. İnşallah 2014 yılına da bu ümitler ve bu duygularla yeni okuyucuları da aramızda görmek arzusuyla giriyoruz.

Unutmayalım ki bu dünyada her birimizin yeri ve değeri ayrı. Allah katında hepimizin belirlenmiş, özel bir yeri ve hizmeti var.

Charles Dickens bunu dile getiriyor:

“Bu dünyada bir diğerinin yükünü hafifleten hiç kimse yararsız değildir” diyor.

Evet, güllerimizin sayısını çoğaltalım. Güller çoğalınca ne olur? Güllerin kokusu dayanılmaz olur. Bu renge, bu kokuya meftun nice âşıklar var. Arayalım, bulalım, ulaşalım. Bahçemizi anlatmak yetmez. Bir gül sunalım, bir Zafer sayısını bir gül gibi sunalım. Sonra duasını edelim, o ruhta uyanacak güzelliğin uyanışını bekleyelim. Buraya kadar vazife bizim. Bundan sonrası ise Rabbimizin. Anlatmak, söylemek, duyurmak bizden, tesiri halk etmek Rabbimizden.

Hangi tohum ekildi de çıkmadı ki? Kalplerde yeni bir Zafer neşesi uyanır inşallah. Yeter ki elimizden gelen gayreti gösterelim. Bizden hareket, Mevlâ’dan bereket…

Gelelim kısaca yazılarımıza: Yine kırka yakın yazı var sayfalarımızda. Başyazı Metin Karabaşoğlu’na ait: Ruh bakımı. Nevzat Tarhan, “Gençlik ve ebeveyn çatışması”nı işliyor. Senai Demirci, “Usta’ya selam” diyor. Selim Gündüzalp, “Bir yaprak seni Allah’a götürür” yazısıyla her mevsimin içinden .lüm ve ötesi bir yolculuğa çıkarıyor bizi. Zafer Örsdemir, “Böceklerdeki harika mekanizma” ile hayret ve dikkatimizi çekiyor. İbretle okunacak bir yazı. İbrahim Erdinç Şumnu “Gel artık” diyor. Mehmet Tüzün “Bana babanı anlat” diyor. Mehmed Kırkıncı, Alaaddin Başar, Sefa Saygılı ve Volkan Tuzcu bu ay da yazılarıyla bizimle.

Yeni yazarlar ve yeni yazılar birbirinden ilginç konularla sizi bekliyor. İyisi mi baş başa bırakalım.

Buyurun efendim….

•••

Zafer’de yayınlanan yazılar hakkındaki her türlü dilek ve görüşlerinizi aşağıdaki adrese bekliyoruz:

zaferdergim@gmail.com

Dergideki Yazılar