TR EN

Dil Seçin

Ara

Çiçeklerin Anlattığı Şey / Kâinata Bakma Durağı

Çiçeklerin Anlattığı Şey / Kâinata Bakma Durağı

Düşündünüz mü hiç; Allah çiçekleri yaratmasaydı, dünya nasıl bir yer olurdu!..

Şüphesiz ki, bu kadar renkli ve sanatlı olmazdı. Âlemler Rabbi her şeye bir güzellik vererek yaratıyor olsa da çiçeklere verdiği harika renk ve şekiller gerçekten hayret vericidir.

Elbette durup farkeden bir nazarla bakınca şaşmayacak olan var mıdır? Bundan dolayıdır ki, imanlarıyla ârif olan büyüklerimiz, çiçek gibi güzellikler karşısında “maşallah, lâ kuvvete illâ billah” yani, “bunu Allah yaratmış, zaten bu güzelliği ancak Allah yaratabilir” diyerek hayretlerini, takdirlerini ifade ederlermiş.

Evet bitkiler çok farklı şekil, renk ve kokularla yaratılıyor ve bunların pek çok anlamları da var.

Ancak bunların içinde en güzeli, Bediüzzaman Hazretlerinin dikkat çektiği gibi; çiçek gibi eserlerini böyle güzelliklerle yaratan Allah’ın güzelleştirme iradesi var ki böyle yaratıyor. Öyleyse bu sanatlı eserlerini en güzel şekilde anlayıp takdir edecek ve onları yaratan Allah’a en kapsamlı ve şuurlu muhatap olacak insanlara da, kudsî muhabbetiyle rahmet edecektir. Madem ki insanlar içinde Allah’a en güzel muhatap olan ve kulluk eden Hz. Muhammed’dir (asm); öyleyse Allah’ın habibi, en sevgili kulu da Odur.

Bize Rabbimizi ders veren ve Ona kulluk etmeyi öğreten Efendimize (asm) yerler ve gökler durdukça salât ve selâmlar olsun.

Rabbimiz (cc), Peygamber Efendimize, cennet çiçeklerinden bir buket yapıp teşekkürümüzü sunma imkânı versin. Amin.