TR EN

Dil Seçin

Ara

Mantar / Aile Öyküsü

Mantar / Aile Öyküsü

Evin annesi harika bir mantar yemeği yapmıştı. Akşam yemeği vakti geldiğinde bütün aile fertleri iştahla sofra başında yemeği bekliyordu. Çorbalar hızlı hızlı içildi ve boşalan tabaklar mantar yemeğiyle dolduruldu. Yemek gerçekten de çok güzel olmuştu.

Herkes yiyebildiği kadar yedi mantar yemeğinden. Artık kimsenin tek bir lokma bile yiyebilecek hali kalmamıştı. Evin annesi tencerenin dibinde kalan yemeği, mutfak penceresinden evin köpeğine verdi. Ancak köpek, mantar yemeğinden bir iki lokma almıştı ki, birden yere yıkıldı ve inlemeye başladı. Köpeğin bu halini gören anne, korkudan bir çığlık atarak yemek odasına gitti ve bağırmaya başladı:

“Eyvahlar olsun! Mantar zehirliymiş. Köpeğe verdim. Hayvanın yemeye başlamasıyla can çekişmesi bir oldu. Birazdan sıra bize gelir.”

Annenin bu telaşlı tavrı karşısında ev halkını büyük bir korku sardı. Bütün aile arabaya atlayıp soluğu en yakın hastanenin acil servisinde aldı. Görevli doktor mantar hikâyesini dinleyince:

“Hemen hepinizin midesini yıkayalım.” dedi.

Ve çoluk çocuk sırayla mideleri yıkandı. Midesi yıkanan aile fertleri, biraz dinlendikten sonra evlerine geri döndüler. Fakat evlerinde onları bir sürpriz daha bekliyordu. Çünkü mantardan zehirlenip öldü dedikleri köpek, verandada beş minik yavrusunu emziriyordu.

Bir meseleyi tam anlamadan hüküm vermek, bir soruyu anlamadan ona cevap vermek gibidir. Böyle bir durumun sonucu da insanı her zaman beklemediği sürprizlerle karşı karşıya bırakacaktır.

 

(Neşeli Öyküler 2, Zafer arşivinden, yazarı bilinmiyor)