TR EN

Dil Seçin

Ara

Virüs / Bir Hatıra

Virüs / Bir Hatıra

Rutin iş günlerinden biriydi…

İş yerimizde afiş tasarımı için bilgisayarımın başına oturmuştum.

Neler yapabilirim diye düşünüyordum.

Derken, o sırada Selim Gündüzalp abimiz ziyaretimize gelmiş ve bizi mutlu etmişti. Zafer dergimizden ve güncel konulardan sohbet etmeye başladık.

Bir taraftan işimi yapmaya devam ediyordum, diğer yandan da kullanacağım flash belleği bilgisayarıma takmaya çalışıyordum. O kadar dikkat etmeme rağmen flash belleğime bulaşan virüse mani olamamıştım… Üzülüyordum ve eyvahlarla söylenmeye başlamıştım…

Olanları izleyen Selim Gündüzalp abimizin sorduğu soru o ana damgasını vurmuştu; dedi ki: “Her gün kalbimize ve ruhumuza o kadar günah virüsleri bulaşıyor ki, bunlar daha fazla dikkati hak ediyor değil mi?..”

Ben o kadar etkilendim ki cevap veremedim.

Sonra düşündüm; gerçekten öyle değil miydi? Kalp kırmamak için ne kadar dikkat ediyorduk; gıybet, dedikodu yapmaktan ne kadar kaçınıyorduk; küsmek ve darılmak için hep bahaneler mi arayacaktık hayatta?..

Bu ince hesaplamalar aklımda uzadı gitti. Gerçekten de kalbimize ve ruhumuza virüslerin bulaşmaması daha önemliydi… Çünkü bilgisayara bulaşan virüsler biraz para kaybettiriyorsa, diğeri koca bir ömür kaybettirebilirdi!..

Anahtar gibi sorular vardır; hayata bakışımızda yeni kapılar açar. İşte bu soru da benim dünyamda aynı şeyi yapmıştı.