TR EN

Dil Seçin

Ara

Bir Annenin Mesajı / Sevgi Öyküsü

Bir Annenin Mesajı / Sevgi Öyküsü

Japonya’da meydana gelen bir depremden sonra, kurtarma ekibi, bir evin enkazına gelir. Az sonra da yıkıntılar arasında açtıkları delikten genç bir bayanın cesedini görürler.

Fakat kadının hali ilginçtir. Dizlerinin üzerine çökmüş sanki bir şey yapıyor gibidir. Ekip canlı olma ihtimaliyle kadına ulaşmaya çalışır, ama kadın ölmüştür… Orada yapacak bir şey olmadığını düşünen ekip, başka bir enkaza gitmek üzere hazırlanırken, ekip lideri son bir defa enkazdaki delikten içeri bakar. Ve kadının altında belli belirsiz bir şey görür. Daha dikkat ettiğinde battaniyeye sarılı bir çocuk olduğunu anlar. Hemen seslenir: “Çocuk!.. Bir çocuk var!..”

Kurtarma ekibi hızlı ve zorlu bir çalışmanın ardından, kadının cesedinin altında çiçekli battaniyeye birkaç aylık bebeğe ulaşır. Kadın, bebeğini kurtarmak için, son bir hamleyle kendini ona siper yapmıştır. Bebek ise hâlâ uyumaktadır.

Kurtarma ekibi bebeği çıkardıktan sonra, ekip lideri battaniyenin üstünde bulduğu telefona bakar. Ekranda yazılı bir mesaj vardır. Bir annenin ölüm anında bile çocuğuna olan sevgisini anlatma çabasını gösteren bir mesajdır bu:

“Eğer kurtarıldıysan seni sevdiğimi hatırla.”