TR EN

Dil Seçin

Ara

Menemen Treni

Neşeli Öykü

 

Bir dostum gerçek diye anlattı. Tren İzmir’den Menemen istikametinde yola çıkmış. Yaşlı bir teyze kondüktörü çağırıp: “Yavruum Menimen’e varınca beni bildiriver, aman unutma” demiş.

Kondüktör de “Sen uyu teyzem, Menimen’i varınca ben seni bildirecem” diye söz vermiş.

Teyze de bu söz üzerine uyumuş. Fakat kondüktör işine dalmış ve teyzeyi unutmuş. Tren de Menemen’i geçmiş.

Epey sonra kondüktör teyzenin ineceğini hatırlayıp heyecanla makiniste koşmuş. Ne yapacaklarını şaşırıp treni durdurmuşlar. Gecenin bir vakti kadıncağızın Menemen’e tek başına dönmesi olacak iş değilmiş.

Makinist, “Dur, ben treni geri alayım,” demiş, “Menemen’e geri dönelim. Gece fark eden olmaz. Soran olursa da ‘Yanlış makasa girmişiz’ deyip idare ederiz” demiş.

Ve gece karanlığında Menemen’e geri dönmüşler. Kondüktör koşup teyzeyi uyandırmış: “Kalk teyze kalk, Menimen’i vardık” demiş.

Teyze uyanmış “Ömrüne bereket yavruum” diyerek çantasını açmış, poşetleri haşır huşur karıştırıp içinden bir hap çıkarmış ve yutmuş. Ardından da tekrar başını koltuğa yaslamış. Kondüktör hayretler içinde, “inmeycen mi teyze!?” diye sormuş.

Teyze ise gayet rahat cevap vermiş: “Yok yavruum,” demiş, “ben bugün doktora gittiydim. Doktor iki tane hap verdi. Birini Basmane’de alcen dedi, ikinciyi de Menimen’i varınca alcen. Ben hapımı aldım, kal sağlıcakla.”