TR EN

Dil Seçin

Ara

Oruç Ve Kilo Verme

Sürekli olarak diyet yapmak yerine haftada iki gün oruç tutmak vücudumuzun zinde kalması ve şişmanlığa karşı en iyi yöntemlerden biri olduğu anlaşıldı.

 

Normal bir kiloya sahip olmak ve formda kalabilmenin en iyi yöntemi beslenmeye dikkat etmekten geçer. Ancak sürekli olarak kalori hesabı yapmanın ve yenilen gıdaların bu şekilde ayarlanmasının uzun vadede zayıflamaya fazla katkısı olmadığı artık ispatlandı.

Alman Bild gazetesinin haberine (12.12.2011 tarihli) göre; sürekli olarak diyet yapmak yerine haftada iki gün aç kalmak veya daha güzeli oruç tutmak vücudumuzun zinde kalması ve şişmanlığa karşı en iyi yöntemlerden biri olduğu anlaşıldı.

Manchester Kliniği doktorlarının çalışmalarına yer veren gazete 115 kişi üzerinde üç ay boyunca yapılan araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya göre haftada iki gün aç kalan veya oruç tutan kişilerde kalori yakma oranı sürekli olarak diyet yapanlara göre iki kat daha fazla çıktı. Üç ay sonunda ise oruç tutan veya aç kalan kişiler diğerlerine kıyasla ortalama 4 kg daha fazla zayıfladı. Aç kalmanın yeme alışkanlıkları üzerine etkili olduğunu keşfeden uzmanlar, böylece bu yola başvuran insanların diğer günlerde de daha az yemek yediğini tespit etti.

Haftada iki gün oruç tutma kilo vermeyi hızlandırmasının yanı sıra meme kanseri riskini de azalttığı görüldü.

Bildiğiniz gibi Peygamber Efendimiz (asm.) pazartesi ve perşembe günleri olmak üzere haftada iki gün oruç tutardı ve ümmetine de tavsiye ederdi. Her konuda en güzel rehber olan Allah’ın elçisinin yeme içme konusunda da ne kadar hikmetli davrandığını bu vesileyle de görmüş olduk.  Gerçekten oruç tutmak günümüzün büyük problemleri olan başta obezite olmak üzere kalp ve damar hastalıklarına, diyabete, kansere ve pek çok rahatsızlığa çözüm olmaktadır. Demek ki, dünyada ve ahirette maddi ve manevi güzelliklere, hayırlara kavuşmak isteyen Allah’ın O güzel elçisinin davranışlarını kendine örnek almalı.