TR EN

Dil Seçin

Ara

Yapraklardan Örülmüş Tuhaf Giysi

Yapraklardan Örülmüş Tuhaf Giysi

Saadet Asrı Öyküsü

 

HZ. PEYGAMBER (asm) bütün ashâbından dinleri ve cemaatlerinin iyiliği için verebilecekleri her şeyi vermelerini istediğinde, Hz. Ebubekir sahibi olduğu her şeyi verdi. O ve karısı yalnızca uzun bir elbise bıraktılar. Onunla zaman zaman dışarı çıkıp alış veriş yapabiliyor ya da ticarî işlerini yürütebiliyorlardı. Bu sebepten dolayı Hz. Ebubekir ibadet için camiye gidemiyordu.

Bir sabah namazı vakti Hz. Peygamber (asm) namaza çağırmak üzere Hz. Ebubekir’e birisini gönderdi. Tek giysiyi karısı giyindiğinden Hz. Ebubekir, gelen şahıs üzerinde uygun bir şey olmadığını görmemesi için gizlendi.

Hz. Peygamberin bizzat onu namaza çağırdığını öğrendiğinde, Hz. Ebubekir, gitmekten başka seçeneği olmadığını düşündü.

Ve yaprak topladı ve onları kendisini örtecek bir giysi halinde ördü.

Hz. Peygamber camide Hz. Ebubekir’i beklerken, Hz. Cebrail’in tamamen yapraklardan örülmüş tuhaf bir giysi giyinmiş halde geldiğini gördü.

Neden böyle tuhaf giyindiğini sorduğunda, Hz. Cebrail şöyle cevap verdi:

“Allah (cc), göklerdeki bütün meleklere Hz. Ebubekir’in şerefine böyle giyinmelerini emretti.” dedikten sonra Allah Resulüne bütün olanları anlattı.

Hz. Peygamber, az sonra yanına gelen Hz. Ebubekir’i gördüğünde dedi ki: “Rabbin senden memnun, sen Rabbinden memnun musun?” buyurdu. Hz. Ebubekir bu güzel haber karşısında sevincinden ağlamaya başladı.