TR EN

Dil Seçin

Ara

Yoldaki Anlamsız Çizgiler / Bir Hatıra

Yoldaki Anlamsız Çizgiler / Bir Hatıra

Bir sohbet esnasında, trafik ışıklarında kırmızıya takılan ve beklemekten rahatsız olan bir arkadaş, merhum Selim Gündüzalp’ten aldığı tavsiyeyi aktardı. 

Selim abi o arkadaşa “İnsanın canını sıkan boş kalmaktır. Kırmızı ışıkta beklerken 1 Fatiha 3 İhlas oku, beklemekten sıkılmazsın hem de sevap kazanırsın” diye öğüt vermiş.

Ben de araba kullanırken, yolda şoförleri uyarmak için yerlere yatay olarak çizilen kalınca çizgilerden ve araba üzerlerinden geçerken tekerden gelen o “tık tık tık” sesinden çok rahatsız olurdum… 

O “kırmızı ışık öğüdünü” duyduktan sonra, ben de bu çizgilerden rahatsızlığımı nasıl olumlu yönde kullanabilirim diye düşündüm. Ve artık yolda o çizgilerden geçerken “Estağfirullah” diyorum. Yani her geçtiğimde tövbe etmiş oluyorum. Tabi aracı kullanırken daha fazla Estağfirullah demek için de ayağımı gaz pedalından çekiyorum. Önceden “bu çizgileri niye çizmişler?” diye dertlenirken, şimdi “neden bu çizgilerden bu kadar az var!” diyorum.

Demek insanı rahatsız eden hayatındaki anlamsız, faydasız boşluklar ve haller. O zaman dilimlerini anlamlı hale getirince, sıkıntı da gidiyor. Hatta önceden rahatsız eden o vakitleri, çoğaltmaya bile çalışıyor insan.