TR EN

Dil Seçin

Ara

KURUTMA KAĞIDI

Ünlü aktör Matthews hastanede yatarken, hasta bakıcı ona yanlışlıkla ilaç yerine bir kaşık mürekkep vermişti. Bunu sonradan fark eden hasta bakıcı çok telaşlanmış; onu yatıştırmak da Matthewse düşmüştü:

“O kadar önemli değil canım. Şimdi biraz kurutma kağıdı yutarım, sonra her şey düzelir.”

 

 

ŞÜKÜR

Vaktiyle İstanbul Tıp Fakültesinde ders yapılan amfideki pencere camlarından birkaçı kırık olduğu için, komşu bahçedeki kuşlar zaman zaman amfiye girer, yüksek yerlere tüner, ürkünce de kaçarlarmış.

Bir gün bu kuşlardan birisi fakültede ders veren bir Alman Profesör’ün üstünden uçarken, pisliğini üzerine bırakır. Hoca, Almanca bir şeyler söyler. Çevirmenliğini yapan Nebil Bilhan, Hocanın söylediklerini tam bir ciddiyetle öğrencilere şöyle aktarır:

“Şükürler olsun, mandalar uçmuyor!”

 

 

FARK

Takma adı Roda Roda olan Avusturyalı yazar Sandor Friedrich Rosenfeldi, espri gücünü kanıtlamak isteyen arkadaşı bir toplantıda şöyle takdim eder:

Size dostum Roda Rodayı tanıtıyorum. Bakmayın, o göründüğü kadar ahmak değildir.” der. Roda Roda onun sözlerini tamamlar:

Arkadaşımla aramda işte böyle bir fark var!”

 

 

DOSTLUĞUN SINIRI

Meşhur İmparator Ogust vatandaşlarından kim çağırırsa onun evine misafir gidermiş. Bir gün kendisini yine bir vatandaşı davet etmiş. Fakat o kadar laubali davranmış, o kadar üstünkörü yemekler önüne sürmüş ki, Ogust’ün canı sıkılmış. Giderken:

Teşekkür ederim ama bu kadar dost olduğumuzu zannetmiyordum.” demiş.