TR EN

Dil Seçin

Ara

Şubat 2023

post-title

Şubat 2023, 554

PDF DOSYASI

Sizlerle Şubat 2023

 

Merhaba sevgili dostlarımız,

Yıl içinde nisan yağmurları ne ise, ömrümüzde de üç aylar öyle bir bereket ve istifade mevsimi. Elbette bu manevi mevsimin değerini anlamak için, dünya tarlasından ahiret hesabına mahsul devşirebilmenin derdine düşmemiz gerek. 

Aslında bunu çok sık hatırlatmamız lazım kendimize: Ebedi bir hayatı kazanıp kaybetme gibi çok önemli ve çok büyük bir davamız var. 

Bu önemli meselemizi kazanmak için de bir şeyler yapmalıyız. Hani hep deriz ya; “kazandı,” “paçayı kurtardı,” “hayatını kazandı..” diye, Rabbimiz de yolumuzu aydınlatan Yüce Kelamı Kur’an’da, “işte gerçek kazananlar onlardır” diye dikkatimizi ahiret hayatını kazananlara, paçayı gerçekten kurtaranlara dikkatimizi çekiyor.

Ne mutlu bizlere ki, Rehber-i Ekmel, Mukteda-yı Küll olan rehberimiz, Allah’ın indinde çok kıymetli olan Resulümüz ve Onun getirdiği Allah’ın Yüce Kelamı manevi güneşimiz Kur’anımız var. Çok şükür ki, bu rehberleriyle Rabbimiz bizi karanlıklarda bırakmıyor.

Yeter ki biz doğru adımları takip edelim; Kur’an’ın tabiriyle “şeytanın adımlarını takip etme”yelim.

İşte içinde bulunduğumuz bu manevi üç aylar mevsimi, kalbimizin harekete geçtiği ya da gerçek ihtiyacımız olan manevi konuları daha iyi hissettiği bir zaman dilimi.

Çeşme akarken kovayı doldurmak gerek. 

Yoksa bilenler bilir, asıl görevini ihmal eden, diğer işlerinde de bereket bulamıyor. Ubudiyetini aksatmayanın diğer işleri de Allah’ın lütfuyla yoluna giriyor.

Rabbimiz maddi manevi bereketler lütfeylesin, hem dünyada hem ahirette gerçek kazananlardan olacak işler yapmaya muvaffak eylesin.

Ocak sayımızda bir nebze hayallerimizden bahsetmiştik. Hamdolsun yayın evimiz adım adım ilerliyor. Şu an üçüncü kitabımız yayınlanmak üzere; bir düzine de sırada bekliyor. İlgilerini, dualarını paylaşan tüm dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz.

Bir de bu aya güzel bir haber bırakmıştık. Henüz eksikleri olmakla beraber elhamdülillah o konuda da epey mesafe kat ettik. Henüz tam anlamıyla istediğimiz noktaya gelemesek de çok şükür yoluna girdi sayılır. O güzel haber: Zafer Radyo.

Evet artık sesimiz de var. 

İnternet üzerinden yayın yapan bir radyomuz da oldu çok şükür. Hayırlara vesile olsun inşaallah. Radyomuzu web sitemiz ve uygulamalarımız üzerinden dinleyebilirsiniz.

Zafer radyo ile amacımız, öncelikle dergimizin içeriklerini, arşivini sesli olarak da istifadeye sunmak, dergilerimizin o ayki muhtevasıyla ilgili programlar yapmak ve dileyen yazarlarımızın uygun olan yazılarını kendi seslerinden yayınlamak diye özetleyebiliriz. 

Ne kadar çok vasıta ile, ne kadar çok insana ulaşabilirsek o kadar iyi. Bizler kısıtlı imkanlarımızla elimizden geleni yapıyoruz; duamız, Rabbimiz lütfuyla bereketlendirsin, rızasına mazhar kılsın, tesirini halkeylesin. Amin.

Başta yazarlarımız olmak üzere, şubat sayımızın hazırlığında emeği ve katkısı olan tüm dostlarımıza, abonelerimize teşekkür ediyoruz.

Gayret, çalışmak, sefer bizim; zafer Allah’ın…

 

— Editör

Dergideki Yazılar