TR EN

Dil Seçin

Ara

Allah’ın Elçisine Hediye / Saadet Asrından

Allah’ın Elçisine Hediye / Saadet Asrından

Bayan sahabilerden Ümmü Süleym’in (r.anha) diğer bir ismi Rumeysa’dır. Hz. Rumeysa (r.anha) annemizin ilk eşi Malik bin Nadr, Medineli bir Hıristiyan idi. 

Hz. Rumeysa, kocası ölünce kendisini oğlu Enes’i yetiştirmeye adadı. Bu arada İslam’ı da seçmişti.

Daha sonraları henüz Müslüman olmayan Ebu Talha’nın evlilik teklifine “Müslüman olman şartı ile evet” dedi. Yani kocasından evlilik mehri olarak Müslüman olmasını istedi. Böylece Ebu Talha’nın da (ra) Müslüman olmasına vesile oldu…

Hz. Rumeysa (r.anha) bir gün duydu ki bazı kadınlar, Allah Resulü’ne birtakım hediyeler götürmüşler ve Peygamber Efendimiz de kabul etmiş.

Bunun üzerine o da Allah Resulü’ne hediye edecek bir şeyleri düşünmeye başladı; bazı şeyleri buldu ancak Peygamber Efendimize (asm) layık görmediği için vazgeçti. Bu esnada bir şey aklına geldi ve onu hediye etmek niyetiyle Peygamberimizin (sav) yanına gitti. 

Hediyesi oğlu Enes idi.

Hz. Enes yaklaşık 10 yıl Peygamber Efendimizin (sav) evinde kaldı ve O’nun terbiyesi ile büyüdü. 

İşte İslam tarihindeki meşhur sahabi, Enes bin Malik (ra) bu çocuktur.

Müslümanlar, en çok hadis rivayet eden sahabilerden olan Hz. Enes’ten, Peygamberimize dair birçok şey öğrendi. En önemlisi de tam 10 yıl hizmetinde bulunduğu Allah Resûlü’nün kendisini hiç azarlamadığını, el kaldırmadığını, hatta “of” bile demediğini öğrendi…