TR EN

Dil Seçin

Ara

Mayıs 2019

post-title

Mayıs 2019, 509

 

Merhaba sevgili okuyucularımız; kutlu, bereketli ve müjdeli bir aya, Ramazan’a ulaşmanın sevinciyle merhaba.

Ebedi yaşama arzusunu kalbimizin en kuvvetli duygusu yapan Rabbimiz, buna karşılık yüce kelâmı Kur’an’da, bâkî bir hayatı müjdeliyor.

Şu yaşadığımız dünya, sonsuz bir hayatı kazanacağımız ya da kaybedeceğimiz bir yer… Bu sebeple en büyük meselemiz bu hayattan sonrası olmalı…

İşte bu mübarek günler tam da ömrümüzün muhasebesini yapacağımız zamanlar. Çünkü bu ay manevi duygularımızın güçlendiği bir ay. Bir tüccar gibi ömür kasamıza giren çıkanın, ne kazanıp kaybettiğimizin hesabını yapma zamanı. Ki sonunda “Ne ettik ömrümüzü!..” demeyelim…

Fani ömrümüzü ebedî bir âlemin çekirdeği olarak bize armağan eden Rabbimiz, sonsuz rahmetiyle içinde bulunduğumuz bu zamanlara da ayrı bir bereket veriyor. Ramazan ayı ve Kadir gecesi ile öyle fırsat kapıları açılıyor ki, bu mübarek vakitlerin bir saatiyle, bir gün veya gecesiyle nice ayların, hatta senelerin mahsulünü devşirebiliriz.

Evet Ramazan böyledir.

Âlemler Rabbi, “O Ramazan ayı ki, onda Kur’ân indirildi.” buyurarak Kur’ân’a dikkatleri çekiyor. Ramazan, Kur’ân indiği için değerli, bereketli ve feyizli kılınmış ve onbir ayın sultanı olmuştur. Yani bu zaman dilimi, Kur’ân sebebiyle değer kazanmıştır. Kadir Gecesi, onda Kur’ân indiği için bin aydan hayırlıdır.

İşte Kur’ân, bu gün ve gecelere değer kattığı gibi, ona yönelen gönüllere de, onunla geçen ömürlere de değer katar.

Evet, eğer bir gece, onda Kur’ân’ın inmesi sebebiyle seksen seneden daha yüksek bir değer kazanıyorsa, bir insan Kur’an’a yönelse, Kur’an’ı hayatına indirse, hayatını Kur’an’a yükseltse, onu anlamaya, emirlerine yasaklarına itaat etmeye çalışsa o insanın hayatı nasıl bir değer kazanır!?

Şimdi Ramazan ayındayız. Hayatımızı Kur’ân ile değerlendirme bilincini geliştireceğimiz zamandayız. Bu nasıl olacak? Bir harf de olsa öğrenmek, bir hatim indirmek, Kur’ân’dan bir hakikati anlamak, Kur’ân’ın mesajlarından bir şeyler öğretmek şeklinde olabilir… Unutmayalım ki, bu yoldaki en küçük bir iş dahi, fani dünyanın en büyük işlerinden daha değerlidir ve kazançlıdır…

Evet dediğimiz gibi, madem burası sonsuz bir hayatı kazanacağımız ya da kaybedeceğimiz bir yer… Ne kadar çalışırsak o kadar kârda olacağız.

Bu duygularla Ramazan ayınızı tebrik ediyoruz. Rabbimiz, yapacağınız ibadetleri kabul etsin…

Mayıs sayımıza katkısı olan, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu değerli hizmetleri, mahşerde şahitleri olsun inşaallah.

Gayret, çalışmak, sefer bizim; zafer Allah’ın…

Dua eder, dualarınızı bekleriz…

 

 

Dergideki Yazılar