TR EN

Dil Seçin

Ara

Kur’an edebiyat değil, hayattır; dolayısıyla Ona bir düşünce tarzı değil, bir yaşama tarzı olarak bakılmalıdır. Kitaba uyun! Çünkü biz de zalimlerden olursak savaşmanın hiçbir anlamı kalmaz. Kitaba uyacağız.

— Aliya İzzetbegoviç

***

 

İnsan arabaya benzetildiğinde bilgisi, motoru; edebi ve ahlakı da direksiyonudur. Motor ne kadar güçlü olsa da, direksiyon olmayınca o bir işe yaramıyor. O yüzden edep ve ahlâkın bu toplumun fertlerine öğretilmesi gerekiyor. 

— Sabahattin Zaim

 

***

 

Elmas ne kadar terbiye görürse o kadar kıymeti artar; aynı insanda olduğu gibi. Bizim şekil almamız, dolayısıyla bir terbiye ile şekillenmemiz Rabbimize, yâni terbiyecimize tâbi olmakla olur. 

— Ömer Tuğrul İnançer

***

 

Bundan yirmi yıl sonra yapmadığınız şeylerden dolayı, yaptıklarınızdan daha fazla pişman olacaksınız. Demir alın ve güvenli limanlardan çıkın artık… Rüzgârları arkanıza alın, araştırın, hayal edin ve keşfedin. 

— Mark Twain

 

***

 

Vasatlıktan çıkmak için iki yol vardır. Bunlardan birincisi sanat ikincisi eylemdir. 

— Susanna Tamaro

 

***

 

Allah’ın insanlar hakkındaki hükmünü ömürleri sona erdikten sonra verdiğine inanırken.. Biz kim oluyoruz da insanları birkaç kez görmek, iki-üç yazı okumak, birkaç dedikodu dinlemekle yargılama hakkına sahip olabiliyoruz! 

—Dale Carnegie

***

 

“Kendini sev,” bomboş bir öneri. İnsanın kendini sevmeme gibi bir problemi yok. İnsanın varlığının değerini, varlığının ne ifade ettiğini, ne işe yaradığını çözümleyemediğinde hissettiği bunalım, acı ve ıstırap vardır. İnsan da varlığının değerini ancak Yaratıcısından öğrenebilir.

— Mustafa Ulusoy

 

***

 

Bir şey yaptığınızda iyi bir sonuç alırsanız, bir başka iyi şey daha yapın ve ona çok uzun süre takılıp kalmayın. Bir sonrakinin ne olacağını düşünün. 

— Steve Jobs

***

 

Çok kuvvetli bir biçimde kardeşlik ahlakına ihtiyacımız var. Hesapsız ama kitaplı dostlara, arkadaşlara, kardeşlere. 

— İbrahim Tenekeci

 

***

 

Babamın en çok dikkat ettiği şey, bizim ruhumuza ahiret duygusunu yerleştirmekti. 

— Seyyid Kutub

 

***

 

İnsanda var olan sonsuzluk duygusu gökyüzü, çöl ve denizi seyretme ihtiyacı hasıl eder. 

— Sadettin Ökten