TR EN

Dil Seçin

Ara

Ağustos 2004

post-title

Ağustos 2004, 332

İnce şeyler üzerine...

Hayatımızı, üzerinde fazla düşünme ihtiyacı duymadığımız için, bize sıradan ve basit görünen faaliyetlerle sürdürürüz. Rahatça ve derin bir nefes alıp verirken, bunun bütün bir kâinatın bu haliyle yaratılmış olmasına bağlı büyük bir nimet olduğunu aklımıza getirmeyiz. Nasıl muazzam bir dengenin bizi ayakta tuttuğunu, yol aldırdığını da… Hayatın en derin sırları, büyük büyük” meselelerin, gündelik telaşların arasında sıradanlaşarak bir sır olarak kalmaya devam ediyor. Ve bir şaire ah, kimsenin vakti yok durup ince şeyleri anlamaya” dedirten zamanlarda yaşıyor olmamız da bahanemiz.

Bu sayıda, yazarımız Ümit Şimşek, her gün yüzlerce defa düşünmeden yapıp durduğumuz bir şeyi kaleme aldı: Bir yüzü tanımak.” Her gün gördüğümüz yüzleri, baktığımızda tanıyabilmek ve her yüzü bir diğerinden ayırt edebilmek, sandığımız gibi üzerinde düşünmeye değmeyecek sıradan basit bir şey midir gerçekten? Ümit Şimşek, yüz körlüğü” denilen bir hastalıkla yaşayanların gündelik hayatta karşılaştıkları zorlukları anlatırken, sağlıklı insanların da, çoğunlukla farkında olmadıkları bir körlüğe nasıl düştüklerini, çarpıcı biçimde ortaya koyuyor. Merakla okuyacağınıza inanıyoruz.

Geçen ay çok ilgi gören Bana babanı anlat..” yazısından sonra, bu ay bir devam yazısıyla sayfalarımızda yer alan Dr. Yusuf Karaçay, çevremizdeki insanları daha iyi anlamak için bir yöntem öneriyor bize: U DÖNÜŞÜ.

Tarık Süha, kelimelerinin okuyucunun kalbine vurduğu yazılarını sürdürüyor. Bir Amerikalı gazetecinin bir Afrikalıya sorduğu Niye bu kadar aç ve yoksulsunuz?” sorusuna bütün siyahların, açların ve yoksulların onurlu diliyle cevap veriyor. Merhamet dilenmeyen, ama her insanı insan olmak için merhamete çağıran bir dille.

Metin Karabaşoğlu, bu ayki yazısında, ‘Emr-i bil-maruf ve nehy-i anil-münkerdiye hafızalara yer etmiş bir Kurânî ölçüyle ilgili, gözlerden kaçan bir nüansa işaret ediyor.

Ali Çankırılı, çocuk eğitimi ile ilgili anne babalara yol gösterici yazılarından biriyle daha sayfalarımızda: “Çocuklar Neden İnatçılık Yapar?”

Selam ve sevgi ile

Dergideki Yazılar