TR EN

Dil Seçin

Ara

Bir Yıldız Kaydı / Vefatının Ardından Prof. Dr. Erol Güngör

Bir Yıldız Kaydı / Vefatının Ardından Prof. Dr. Erol Güngör

Prof. Dr. Erol Güngör'ü rahmetle anarken, ilim dünyamıza bıraktığı eserler dolayısıyla, Peygamber Efendimizin şu hadisini hatırlamadan edemiyoruz: “Alimler, Peygamberlerin varisleridirler...”

Zafer Dergisi ve Sakarya Eğitim Vakfı olarak, bütün okuyucularımıza başsağlığı diliyor ve hocamızı rahmetle anarken, ilim dünyamıza bıraktığı eserler dolayısıyla, Peygamber Efendimizin şu hadisini hatırlamadan edemiyoruz: 

“Alimler, Peygamberlerin varisleridirler...”

İlim ve fikir hayatımız, çok değerli bir mensubunu kaybetti. Tecrübî Psikoloji Profesörü Dr. Erol Güngör, 24 Nisan 1983 günü, bir kalb krizi sonucu hayata veda etti.

Prof. Güngör, sahasının seçkin bir mütehassısı olmakla beraber, yazıları ve eserleriyle de tanınmıştı. İlmin şaşmaz prensiplerine dayanan görüşlerinde kararlı, cesur ve açık bir tavır sahibiydi.

Erol Güngör, 1938'de Kırşehir'de doğdu. İstanbul Edebiyat Fakültesi'nden 1961 yılında mezun oldu. Aynı üniversitede 1965 yılında doktora yaptı. 1966-1968 yıllarında Amerika'da, Colorado Üniversitesi'nde Post-Graduate araştırması yaptı. 1969-1971 arasındaki askerlik görevinden sonra 1971'de İstanbul Üniversitesinde doçent, 1978 yılında da yine aynı üniversitede profesör oldu. 1982'de Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne tayin edildi.

Eserleri arasında “Türk Kültürü ve Milliyetçilik”, “Dündar Taşer'in Büyük Türkiyesi”, “İslâm'ın Bugünkü Meseleleri", "Dünden-Bugünden: Tarih, Kültür, Milliyetçilik" ve lise ahlâk ders kitapları ilk hatıra gelenlerdir.

Prof. Dr. Erol Güngör

(1938-1983)