TR EN

Dil Seçin

Ara

Sizden Gelenler

Sizden Gelenler

Zafer Dergisi bana ''samimiyet''i hatırlatır.

     — Adem Eroğlu

***

Risale-i Nurların okunduğu ve aylık olarak Zafer Dergisi gelen bir evde dünyaya geldim.

Babamın işi nedeniyle, ben 13 yaşlarında iken, başka şehire taşındık. Fakat Zafer Dergisi artık evimize gelmiyordu. Birkaç yıl sonra bir akrabamızın evinde görüp onlara gittikçe okumaya başladım derginizi. Ve o zamanlar farkettim Zafer'in eksikliğini.

Araştırma görevlisi olarak işe başladığımda yaptığım ilk işlerden birisi Zafer dergisine abone olmak oldu. Allah emeği geçen herkesten razı olsun. Zafer dergisi; hayata bakışımı tazelendiriyor ve Nurlardan okuduklarımı uygulayabilmenin yollarını görebilmede yardımcı oluyor. 

Öyle ki son iki aydır hissettiğim ruh darlıklarını, geçen birkaç ay derginizi bazı sebeplerle okuyamamamdan dolayı sanıyorum. Çok şükür geçen hafta elime ulaştı ve şevkle okumaya başladım.

Doğrudan ruha dokunan yazılarınız ile maddi dertlerden sıyrılıp, kalbimi dinliyorum. Rabbim hizmetinizi kaim etsin. Sadaka-i cariye hükmünde kabul etsin. Bizi de bu hizmet içinde daim etsin.

     — Arş. Gör. Selim Şahin

***

Bundan 10 yıl önce tanıştım teyzemden aldığım Zafer Dergisiyle. Selim Gündüzalp'in, Senai abinin, Cüneyd Suavi'nin yazıları beni ayrıca heycanlandırdı. Ölüm nedir bilmeden, hiç sorgulamamışken dedemin vefatına yaklaşık bir ay kala 'Ölüm Son Değildir' kitabını okumayı nasip etti Rabbim. Adeta beni dedeciğimin ölümüne hazırlanmam için gönderilmişti.

Ve 10 yıl sonra bu Ramazan TRT'de Selim Gündüzalp'i gördüğümde ve Sakarya'da yaşadığınızı daha da güzeli gençlerle sohbet yaptığınızı öğrendiğimde o kadar heyecanlandım ki... Çok şükür sizi canlı canlı dinlemek de nasip oldu. Dediğiniz gibi yolculuklar bir yerde kesiştiriliyor.

Bir kişiye dahi ulaşabilmenin kıymetini samimi hatıralarınızla hatırlattığınız için ayrıca teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.

Selam ve sevgi ile...

     — Dr. Ecem Çelik