TR EN

Dil Seçin

Ara

Mart 2016

post-title

Mart 2016, 471

 

DEĞERLİ Zafer okuyucularımız, vefakâr dostlarımız...

Her ay sizlerle buluşmak, derdimizi ve sevincimizi paylaşmak ne güzel. Rabbimize şükrederiz.

Geçtiğimiz ay çok üzüldük. Nice vatan evlâtlarımız şehit oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailelerine de taziyelerimizi iletiyoruz.

Bediüzzaman Hazretlerinin talebelerinden Said Özdemir Abimizi ve 40 yıl boyunca ilim ve irfanından çok istifade ettiğimiz değerli büyüğümüz Mehmet Kırkıncı Hocamızı da rahmet-i Rahman’a uğurladık. Zafer Dergisi olarak, Allah’tan gani gani rahmet diliyoruz.

•••

Bu mübarek Anadolu toprakları dünden bugüne ne imtihanlardan geçti. Çok şükür her birinden zaferle çıktı. Ümitsizliğe hiç kapılmayalım. Zaten onların da istediği bu. Şanlı mazimize bir bakalım. Alnımız ak, yüzümüz pak olsun. Anadolu demek İslam âleminin kalbi demek. Nerede bir muhtaç varsa, ilâyı kelimetullah için yardımına koştuk, gönüller fethettik. Kılıçla fethedilen yerleri kalemle, ilimle ve adaletle koruduk asırlarca. Aynı fedakârlığı bugün de yapıyoruz.

Allah’a ve ahirete inancı olmayanların anlayacağı şeyler değil bunlar. Onlar menfaatten ve sömürmekten başka bir şey bilmezler. Ellerindeki tek dünyayı kaybetmemek uğruna, cihanı ateşe vermekten çekinmezler.

Çok uzun süren kışlar yaşadık. Şimdi artık bahardır. Onlar kışa, biz bahara girdik. Allah’ın kanunudur, bunu hiç kimse değiştiremez. Azgınlıkları ve hırçınlıkları bundandır. İnişe, çöküşe geçtiler. Hz. Peygamber’in (asm) müjdesi vardır. İlâhî müjdeler bir bir gerçekleşecektir.

Şimdilik ödediğimiz bir bedel olsa da, bunlar yarınlarımız için verilmiş sadakalarımız olacaktır. Bediüzzaman Hazretleri; “Acele ettim kışta geldim, sizler cennet gibi bir baharda geleceksiniz” demişti. Günler o günlerdir. Ancak biz üzerimize düşen vazifemizi aksatmadan ve ümitsizliğe kapılmadan yerine getirelim. Zafer Onundur, biz seferden sorumluyuzdur. Tedbir ve gayrette kusur etmeyelim yeter.

Bu hüzünlü günlerde kendisine özel bir davet ulaşan Genel Yayın Yönetmenimiz Selim Gündüzalp’in 19 Şubat’ta TRT 1 de “İyi Fikir” programındaki sohbeti, milyonlarca vatan evlatlarının gönlüne su serpti. Ümit ve moral oldu. Bu tarihî sohbeti izlemenizi tavsiye ederiz.

•••

Değerli Valimiz Sayın Hüseyin Avni Coş, bizleri ziyaret etti. Zafer’le, 1980’li yıllarda abone olan babası vasıtasıyla tanışan sayın valimizle, güzel bir sohbet gerçekleştirdik. Zafer ailesi olarak hem kendilerine, hem de muhterem babalarına teşekkür ediyoruz.

•••

Zafer Dergisi olarak 40 yıldır bu ülkede neler yaşandığının canlı şahidiyiz. Çok şükür kalemleri elden, sözleri dilden bırakmadık. Bunu manevî bir cihad bildik. Sizler de bizi, bu davada hiç yalnız bırakmadınız.

Şimdi çağımızın ilim ve fenlerinin de yardımıyla hikmetle ve şefkatle donanmış olarak, gayret etme vaktidir.

Dostluğunuza, vefa duygunuza güvenerek sesleniyoruz.

Zafer’in sayfalarında hayatımıza deva olacak türden çok güzel yazılar var. Ancak bunların muhtaç olan gönüllere mutlaka ulaşması gerek.

Gençlerimizi, öğretmen ve öğrencilerimizi, dostlarımızı, bu ilim ve ümit hazinesinden haberdar etmeliyiz. Burada size de görev düşüyor. Zafer Dergimiz, siz vefakâr dostlarından en az iki hediye bekliyor.

Bir kendinizi, bir de sevdiğinizi abone yapmanızı. Önemine binaen sizden rica ediyoruz.

•••

Gerek yurt içinden, gerekse yurt dışından gelecek müjdeli haberlerinizi ve telefonlarınızı bekliyor olacağız. Bizden hareket, Mevlâdan bereket. Allah’a emanet olunuz. Bizden hareket, Mevla’dan bereket.

Allah’a emanet olunuz.

 

 

Dergideki Yazılar