TR EN

Dil Seçin

Ara

Sadece Size Ait

Sadece Size Ait

Kur’an’a hizmet etme aşkıyla yaşamış, bu yolda yeri doldurulmayacak eserler bırakmış, hiç unutamadığımız, daima hasretle andığımız değerli hocamız merhum Onk. Dr. Haluk Nurbaki’ye rahmet dualarımızla...

 

Dünyaca ünlü saat firması, tek bir adet özel saat yapmış ve:

“Bu kol saatini taktığınızda, onun dünyada tek ve sadece size ait olduğunu bilmeniz, mutluluk kaynağınız olacaktır” şeklinde bir reklam vermişti.

Reklam yazısının altındaki yüz milyonluk fiyat da, bunun herhalde önemli bir farklılık olduğunu gösteriyordu.

Acaba sizler de, şu anda sadece size ait olan birşeyi görmek istemez misiniz?

“Evet” diyorsanız, elinizi kaldırıp parmaklarınıza bakmanız yeterlidir. Çünkü parmak uçlarınıza nakşedilen desenlerin bir benzeri, başka hiçbir kimsede mevcut değildir.

Her insanın farklı simalarda olmasının yanısıra, parmak uçlarındaki desenlerin de birbirine benzememesi, Âdem aleyhisselam zamanından bu yana yaratılan milyarlarca insanın simasını ve parmak izlerini ilminde muhafaza eden bir Zat’ın ilmini gösterir.

Çünkü gelmiş ve gelecek olanların farklılık taşıması, ancak o şekilde mümkündür. Ve İlahî bir kudretin ve ilmin yansımasıdır.

Bugün sadece Amerika Birleşik Devletleri’nin polis arşivlerinde, 300 milyondan fazla insanın parmak izi mevcuttur. Bunlardan herhangi birisi, bir başka şahsa ait olan parmak izine katiyen benzememekte ve bu özelliğinden dolayı, güvenlik ve emniyet teşkilâtlarının vazgeçilmez yardımcısı olmaktadır.

Evet, parmak uçlarındaki çizgilerin varlığı ve sırları, ancak 19. yüzyılda keşfedilmiş, yani bu buluşun üzerinden henüz 2 asır bile geçmemiştir.

Oysa ki mukaddes kitabımız Kur’an, bu gerçeği 14 asır öncesinden haber vermiş ve bu çizgilerdeki inceliği, net bir şekilde gözler önüne sermiştir.

Kıyamet suresinin 3. ve 4. ayetlerinde, Cenâb-ı Hak ahireti inkar edenlere hitaben şöyle buyurmaktadır:

“İnsan, kemiklerini bir araya toplayamayacağımızı mı sanıyor? Oysa Biz, parmak uçlarına varıncaya kadar onu bütün incelikleriyle yeniden yaratmaya kadiriz.”