TR EN

Dil Seçin

Ara

Genetik Kartların Naklinde Görülen Mucize!

Genetik Kartların Naklinde Görülen Mucize!

Son yıllarda farkedilmiştir ki, eskiden kromozom diye bilinen genetik şifre vagonlarının ötesinde, insan için 60.000 istidadın bu genetik kartlarla nakli de söz konusudur.

 

“Onun bilgisi dışında hiçbir dişi gebe kalamaz.”

(Fussilet Suresi, 47)

 

Genetik mühendisliği ilerledikten sonra, gebe kalma hadisesindeki akıl almaz biyolojik güçlükler anlaşılabilmiştir. Bu olay genetik şifre sırları çözülene kadar, dişi ve erkek hücrelerinin bir araya gelmesinden ibaret olan sıradan bir hadise sanılmıştır.

Son yıllarda farkedilmiştir ki, eskiden kromozom diye bilinen genetik şifre vagonlarının ötesinde, insan için 60.000 istidadın bu genetik kartlarla nakli de söz konusudur. İnsandaki bu yeteneklerin yaklaşık olarak 30.000’ini annenin yumurta hücresi, 30.000’ini de babanın meni hücresi nakleder.

Bundan dolayıdır ki, insan vücudundaki bütün hücreler 46 kromozom taşıdığı halde, meni hücresi ve annenin yumurta hücresi 23 kromozom taşır. Yani 23 vagonda, istidatların yarısı olan 30.000 genetik şifreyi ihtiva eder. Anneden gelen istidatlarla babadan gelen istidatlar, yaklaşık sayı olarak bilinen 60.000 genetik kartı tamamlamasıyla yeni bir insanın genetik şifresi yazılmaktadır.

Ancak bu akıl almaz biyolojik olaydaki asıl problem, genetik kartların kendilerindeki eksikleri tamamlama şeklinde yatar. Anneden gelen yumurta hücresinde mevcut istidatların eksikleri, etrafında sıralanan 250 milyon sperm hücresinin sadece birinden temin edilecektir. Eğer bu gelişigüzel bir birleşme olsaydı, insanların %95’i iki başlı, dört ayaklı, dört kulaklı yahut dalaksız ve çift karaciğerli gibi hilkat garibeleri olacaktı.

Ancak yumurta hücresi kendindeki eksik kartları bulurken 250 milyon fincanla oynanan bir yüzük oyununu sergiler ve her seferinde yüzüğü ilk harekette bulup yakalar. 60.000 istidadın hiç birisi eksik olmadan gerçekleşen bu mucize, ilahi ilmin kromozomlara yansıyan küçük bir örneğidir.

Her şeyi içine alan o ilim ve kudret karşısında secdeye kapanmamak ve onu inkara sapmak, gerçekten büyük bir nasipsizliktir.

(Onk. Dr. Haluk Nurbaki, İmanla Gelen İlim 2, s.113)