TR EN

Dil Seçin

Ara

Hayvanların Kar Keyfi / Kâinata Bakma Durağı

Hayvanların Kar Keyfi / Kâinata Bakma Durağı

Kış her ne kadar soğuksa da, bu soğukluğun içinde sımsıcak, tatlı manzaralar doludur.

Her şey güzeldir; ya bizzat güzeldir, ya da sonuçlarıyla güzeldir. İmanlı bir nazarla kâinata, hayata baktığımızda her şeyde olan güzel yüzü görebiliriz ancak. Çünkü dünyanın bir sahibi vardır; ve onu başıboş bırakmamıştır. Dünyayı insanlar için hem kendilerini ve yaratıcılarını tanıma yeri, hem ahirete hazırlık yeri, hem de bir sınanma yeri yapmıştır.

Bediüzzaman Hazretlerinin başta aktardığımız tespitini yine hatırlayalım: Her şey güzeldir; ya bizzat güzeldir, ya da sonuçları açısından güzeldir. Demek çirkin bir şey yoktur; çünkü her şeyi hikmetiyle yaratan Allah (cc.) Hakîm’dir, abes ve anlamsız bir şey yapmaz.

İşte güzel olanlardan biri de kış mevsimidir. Her ne kadar soğuksa da, bu soğukluğun içinde sımsıcak, tatlı manzaralar doludur. Kış mevsimi baharın güzelliğine de vesile yapılmıştır ayrıca…

Zor bir şey, Allah kolaylaştırırsa kolay olur. Kış mevsiminin de zorluğunu Âlemler Rabbi, mahlukatı için kolaylaştırır. Kimini kış uykusuna yatırır, öyle kolaylaştırır; kimine de kışın zorluklarından etkilenmeyecek kürkler ve yetenekler verir öyle kolaylaştırır; kimini de sıcak bölgelere göç ettirir öyle kolaylaştırır…

Şimdi bazı hayvanların kış mevsimindeki hayatlarıyla ilgili küçük bir fikir verecek karelere göz atalım… Ve iman nazarıyla bakıp, her şeyin güzel olan yüzünü görebilmeyi nasip ettiği için Rabbimize şükredelim.