
Tarlanın Hangi Mahsulü Vereceği, Ne Ektiğinize Bağlıdır
Nisan 2012, 424 |
![]() |
Eklenme Tarih: 25 Mayıs 2020 17:06 | Prof. Dr. Adem Tatlı |
''Bilim adamları canlıların genleriyle oynayarak canlının orijinalinde olmayan yeni organlar çıkartıyorlar. İnsan vücudunda organların yerini belirleyen gen var, peki diğer canlılarda bu yok mu ki yeni bir organı vücutları kabul ediyor. Gen bu değişimleri hangi ölçüye ve standarda göre kabul ediyor. Çünkü evrimciler bu tarz değişimleri evrime bağlıyorlar.''
Âlemlari yaratan ve sevkeden Allah, pek çok hikmeti gereğince bu dünyada yarattıklarını belli sebeplere ve kanunlara bağlamış. Yarattıklarıyla münasebetini o kanunlar ve sebeplerle sürdürüyor.
Ayrıca, yaratanına muhatap olabilmesi için insanı akıl, irade ve çeşitli yeteneklerle yaratıp donatmış. Ve böylece insana mahlukat üzerinde çeşitli tasarruflar yapma imkânı da verilmiş. Böyle büyük nimetlere mazhar edilen insan kendisine verilen bu yeteneklerle, bilimsel araştırmalar yapabiliyor ve Âlemlerin Rabbini bütün sıfatlarıyla tanıyabiliyor.
Elbette buradaki ince nokta ise, insan yaptıklarıyla, Allah'ın açık bıraktığı kapılardan ilerliyor. Yoksa insan kendine kapılar yaratıp ilerlemiyor.
Allah'ın canlılardaki bir kanunu da bütün özelliklerinin genlere şifrelenmiş olmasıdır. Siz araştırmanızla hangi genin hangi karakteri veya karakterleri kontrol ettiğini tespit edersiniz. Sonra, o geni değiştirir, onun yerine bir başka geni aşılarsınız. O zaman sonuç, sizin yönlendirdiğiniz tarzda ortaya çıkar.
Bu değişikliklerin hangi seviyede olacağı, hangi organın yerine nelerin gelebileceği, bilimsel çalışmalarla tespit edilir. Bu çalışmalarda en büyük kolaylık ise, Allah'ın bütün canlıların temel genetik yapılarını ortak yaratmasıdır.
Siz bir tarladan arpa mı, buğday mı, yoksa nohut mu alacağınızı önceden söyleyebilir misiniz? Söylemezsiniz. Tarladan hangi mahsulü alacağınız, sizin hangi tohumu verdiğinize bağlıdır. Siz tarladan nohut almak istiyorsanız, nohut tohumunu Allah'ın koyduğu usul ve şartlara uygun olarak tarlaya atarsınız, Allah da size nohut verir.
Bütün laboratuar çalışmaları buna benzetilebilir. Önce varlıkların yapıları ve aralarındaki kaide ve prensipler laboratuarda tespit edilir. Sonra o prensiplere uygun denemeler yapılır. Neticeyi yaratan Allah'tır. Bizim çalışmalarımız bir bakıma bizim sual ve isteğimiz olur. O da, bizim bu isteğimize hikmetine göre cevap verir. Yoksa o varlıkları yapan ve yaratan insan değildir. İnsan sadece sebep ve prensipleri araştırıp bulur ve o sebepler üzerinde deneyler yapar. Tıpkı tarlaya nohut atılmasıyla tarladan nohut alındığı gibi. Sonucu yaratan her zaman Allah'tır.
Nisan 2012, 424 Sayısı Tüm Yazıları
- 2 Hesap / Selim Gündüzalp
- 6 Kâinat Ağacının Meyveleri / Prof. Dr. Alaaddin Başar
- 8 Söz İncileri / Prof. Dr. Şadi Eren
- 9 İnsanın Mutluluğu Kulluğundadır / Mehmet Kırkıncı
- 10 Satır Arkası / Ender Akay
- 12 Vücudumuzun Dinamik Ordusu / Akyuvarlarımız / Dr. Yaşar Çil
- 14 Uçan Kuşa Yakıt / Ümit Şimşek
- 15 Tarlanın Hangi Mahsulü Vereceği, Ne Ektiğinize Bağlıdır / Prof. Dr. Adem Tatlı
- 16 Çağımızda Evlilikler Neden Kısa Sürüyor? / Banu Yaşar
- 19 Su Gibi Aziz Ol / Yaşar Değirmenci
- 20 Niçin Dünya? / Ömer Sevinçgül
- 21 Kır Çiçeği / Cüneyd Suavi
- 22 Yıkıcı Tartışmalardan Kaçınmanın 10 Yolu / İclal Eskioğlu
- 24 Peygamberi Sevmek Ne Demek? / Metin Karabaşoğlu
- 25 Niyetin Tadı / Aslınur Bahar
- 26 Kırkambar / Zafer Araştırma Grubu
- 28 Huzurlu Bir Hayat İçin Merhameti Yaşatmalı / Prof. Dr. Kemal Sayar
- 30 Sana Hasret Bitmez Yâ Rasulallah / Selim Gündüzalp
- 33 Ne İstersin? / Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu
- 34 Kuantum Elektrodinamiği / Prof. Dr. Nevzat Tarhan
- 35 Sahabe Ahlâkı / Melike Kabay
- 36 Bir Yaratılış Mucizesi: KEDİ / Dr. Mustafa Reyhanlı
- 38 Besmele Ve Yemek / Erkan Uysal
- 40 Şefkatin Dini, Milliyeti Var Mı Ki? / İsmail Tezer
- 41 Hazır Cevaplar / Zafer Araştırma Grubu
- 42 Uzayda Hayat Var Mı? / Dr. Mustafa Kara
- 44 Gözün İçindeki Perde: Katarakt / Dr. Ali Sipahier
- 46 Göklerde Bir Zerre İdim / Betül Tomor
- 47 Çanta Vagonu / Prof. Dr. Osman Devlez
- 48 Kur'an Bize Neleri Ders Verir? / Prof. Dr. Niyazi Beki
- 50 Prof. Dr. Osman Çakmak İle Yeni Çıkan Kitabı 'Göklerin Kapıları'nı Konuştuk / Selçuk Yıldırım
- 52 Sevenin Çok, Sevmeyenin De Var / Mustafa Aydın
- 54 İyi Ki Renkli Görüyoruz / Doç. Dr. Rasim Soylu
- 56 Ruhsal Şifa / Banu Yaşar
- 58 Düşünceler / Zafer Araştırma Grubu
YAZARIN DİĞER YAZILARI

Canlılardaki Hayat Nereden Geliyor?
Soru: “Hemen hemen gözle görülmeyen bir hücrenin protoplazma damlacığına bakılırsa, bu şeffaf jelatinli maddenin hareket etmeye, güneşten enerji çekmeye kabiliyetli olduğu görülür. Bu tek hücre, bu şeffaf ve buğu manzarasındaki damlacık içerisinde hayatın tohumu saklanmakta, onunla büyük-küçük bütün canlılara hayat aşılanmaktadır. Hücrenin bu damlacığına böyle bir özelliği kim vermiştir?”

İnsanda Saldırganlık Geni Varsa, Cüz'i İradeden ve Sorumluluktan Söz Edilebilir mi?
Soru: İnsanda MAOA savunucu geni var. Bu gen insanı hiddetlendiriyor, saldırgan yapıyor ve bazen bu saldırganlık cinayetle, yani suçla sonuçlanabiliyor. Peki insanlar sahip oldukları genler tarafından yönlendiriliyorsa, burada cüz’i iradeden ve sorumluluktan söz edilebilir mi?

Yok Olmayı Kim İster ki?

“Bana Bir Mucize Göster ki İnanayım?”
Bazı inanmayanlar şöyle diyorlar: “Madem bütün kâinatı yarattı. Bana bir mucize göster ki inanayım” gibi sözler söylüyorlar. Onlara ne dersiniz?