TR EN

Dil Seçin

Ara

Dijital Yayıncılık Hızla Büyüyor!

Dijital Yayıncılık Hızla Büyüyor!

Satır Arkası

 

Şimdi sıra dijital yayıncılıkta. Filmlerin blue-ray olarak sunulduğu bir ortamda kitap sektörünün bu durumdan etkilenmemesi mümkün değil. Evet, kitabı elimize alıp koklamayı seviyoruz. Birçoğumuz için kitabın elektronik ortamda olması akla pek mantıklı gelmiyor. Ama e-kitap hayatımıza bir şekilde girecek, hatta girmeye başladı bile. Yakın gelecekte yükselişini daha hızlı bir şekilde görmemiz mümkün olabilir.

ABD, İngiltere, Çin, Japonya, Hindistan gibi ülkeler bu alanda son sürat çalışmalarını sürdürüyorlar. Amazon.com’un e-kitap satışları basılı kitap satışını çoktan geçti. Ayrıca Amazon.com ‘un e-kitap için piyasaya sürdüğü kindle’ların her altı ayda bir yeni modeli çıkıyor. Uzakdoğu’da e-okuyucular neredeyse sudan ucuz satılıyor.

Bizde ipad’ler, iphone’lar iyice yaygınlaşmaya başladı. Özellikle eğitimli ve kentli grup okumalarını, yazışmalarını bilgisayar ortamlarında yapıyor. Kitapyurdu.com, idefix.com e-kitap satışlarına başladılar bile.

Kim ne kadar direnmek isterse istesin, e-kitap artık hayatımızın bir gerçeği olacak. İnsanlar okumak istedikleri bir kitabı daha cüz’i rakamlara satın alıp bilgisayardan, telefondan, ipad’den rahatlıkla okuyacak. Dijital yayıncılık elle tuttuğumuz, kağıt kokusunu içimize çektiğimiz kitabı tamamen yok edemeyecek olsa bile, bu alanda önemli bir paya sahip olacak gibi görünüyor. (Cem Küçük, Haber 7)