TR EN

Dil Seçin

Ara

Temmuz 2011

post-title

Temmuz 2011, 415

 

Sevgili Zafer Dostları;

 

Üç ayların ikincisi olan Şaban ayını idrak ettiğimiz şu günlerin ardından, on bir ayın sultanı Ramazan’ın kapısını çalacağız. Rabbimden, hepimizin sağlıklı sıhhatli bir şekilde bu mübarek aya kavuşmasını ve ondan azami ölçüde istifade edebilmesini diliyorum.

Bu ay, bazı okuyucularımızın serzenişlerini dikkate alarak eskiden hazırladığımız hazır sayfaları yeniden siz değerli okuyucularımızın istifadesine sunduk. Satır arkası ve Kırkambar köşelerimiz eskiden olduğu gibi, yine huzurlarınızda. Ayrıca, Seçme Hadisler ve geçen ay başladığımız Hadis Notları köşesi de okunmayı bekliyor.

Çoğunuz biliyorsunuz, ama bilmeyenler için bir kez daha tekrar edeyim: dergimizin önemli ayırıcı vasıflarından birini, iman nazarıyla kaleme alınmış bilimsel yazılar oluşturuyor. Bu bağlamda, sayılarımızda bilimsel yazılara ağırlık vermeye çalışıyoruz. Özenle hazırlanan bu yazıları ayrı bir gözle okumanızı tavsiye ediyoruz.

Ayrıca, Prof. Nevzat Tarhan’ın gelin-kayınvalide ilişkisinin ele alındığı yazısı; tabiatın, çocukların sağlıklı gelişiminde ne kadar önemli bir rol oynadığının işlendiği Hilmi Orhan’ın yazısı; Batı medeniyetinin kökeninde İslâmî el yazma eserlerinin rolünün ele alındığı Salim Aydüz’ün yazısı bir solukta okunacak yazılar. Yine, Metin Karabaşoğlu’nun maalesef çok az kimsenin farkında olduğu, kadınların sevgi tekelciliğini ve bunun yol açtığı olumsuz sonuçlarını ele aldığı yazısı, toplumumuzda yaşanan önemli bir soruna işaret etmekle okunmayı fazlasıyla hak ediyor.

Cennet’te Bir Çocuk başlığını taşıyan çalışmada ise, Cennet’ten tekrar Cennet’e gitmekte olan insanlık tarihine, Yaratılış kıssasından hareketle kısa bir projeksiyon tutuluyor ve çocuk üzerinden insan ruhuna dair çarpıcı tespitlerde bulunuyor.

Her türlü öneri, dilek ve şikayetinizi zaferdergim@gmail.com adresine bekliyor, önümüzdeki ay buluşmak dileğiyle hepinizi Allah’a ısmarlıyoruz.

— Ömer Baldık, editör.

 

 

Dergideki Yazılar