TR EN

Dil Seçin

Ara

Kravat, Birçok Hastalığa Neden Oluyor!

Kravat, Birçok Hastalığa Neden Oluyor!

Uzmanlar günlük hayatta, aksesuar olarak kullanılan kravatın aslında bir çok hastalığa sebep olduğunu söylüyor.

 

Uzmanlar günlük hayatta, aksesuar olarak kullanılan kravatın aslında bir çok hastalığa sebep olduğunu söylüyor.

Reem Nöropsikiyatri Merkezi Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, sıkı bağlanan kravatın neden olabileceği rahatsızlıkları anlattı.

Kravat zorunluluğu olan erkeklerin ciddi bir tehlike altında yaşadığını ifade eden Yavuz, “Özellikle erkeklerde sıkı bağlanan kravatlar, baş ağrısından damar sertliğine, kireçlenmeden gırtlak kanserine kadar birçok ciddi rahatsızlığa neden oluyor” dedi.

Dr. Mehmet Yavuz, gevşetilmeden kullanılan kravatların önemli beyin ve boyun problemlerini beraberinde getirdiğini belirterek, “Vücudumuzdan beyne kan pompalayan damarların verimini azaltarak kan akışını yavaşlatan sıkı kravat; baş ağrısı, baş dönmesi, konsantrasyon eksikliği, dengesizlik, damar sertliği ve hatta gırtlak kanseri gibi ciddi rahatsızlıklara yol açabilir.

Uzun yıllar kullanılan sıkı kravatlar, boyundaki şah damarlarında kireçlenme ve damar sertliğine neden oluyor. Bu durum özellikle 70 yaş ve üstü kişilerde felç riski taşıyor” ifadelerini kullandı.

Boyundaki baskının gırtlak kanserini tetiklediğinin altını çizen Yavuz, “Stresi artıran sıkı kravat; kişide çabuk sinirlenme, hoşgörü kaybı ve anksiyeteye neden oluyor. Bu tür kişiler kapalı ortamlarda fazla duramaz. Kravat boyun bölgesinde baskı oluşturduğu için, bu durum gırtlak kanserini tetikleyen kronik irritasyona neden olabilir” diye konuştu.

Dr. Yavuz, ciddi rahatsızlıkları önlemek için kravatın düğüm bölgesi gevşek ve gırtlağa baskı yapmayacak şekilde kullanılması gerektiğini belirtti. (Haber 7)