TR EN

Dil Seçin

Ara

Haziran 2021

post-title

Haziran 2021, 534

PDF DOSYASI

Merhaba değerli dostlar,

Haziran sayımızı da sizlere ulaştırmaktan mutluyuz. Hayırlara vesile olsun inşaallah. Hayata güzellikler katabilirsek, karanlığa bir mum da olsa yakabilirsek, zihinlerde iyiye yönlendirecek bir soru, bir cevap bırakabilirsek ne mutlu bizlere. Her şey amacına ulaşmış olacak.

İyilikler, güzellikler mutlu ediyor insanı. Faydalı işler yapmak istiyoruz. Başkaları da yapsa iyiliklerle kalplerimiz yumuşuyor; başkalarının yaraları da sarılsa bizim acılarımız teskin oluyor.

Bizim hamurumuz iyilik severlikle, güzel ahlakla yoğurulmuş. Yeter ki zeminini bulsun, kalplerimiz nasıl da çiçek çiçek güzellikler gösteriyor…

Zaten iyilik biriktirmeye gelmedik mi şu hayata?..

Güzel işler biriktirmeye, güzel sözler, iyi dostlar biriktirmeye…

Okuyalım, öğrenelim, farkına varalım, değer bilelim, olgunluk biriktirelim.

İyi arkadaşlıklar, güzel hatıralar biriktirelim.

İbadetlerimizi, dualarımızı, zikirlerimizi biriktirelim. Rabbimizi razı edecek, Peygamberimizi hoşnut edecek işler yapalım, onları biriktirelim.

Hayırlar yapalım, birilerinin yardımına koşalım, biriksin.

Güzel sözler söyleyelim, iyi örnek olalım, iyilikleri teşvik edelim, biriktirelim bunları…

Selam verelim. Efendimiz “Selamı yayın” buyuruyor. Ne iyileştirici kelamdır selam…

Bunlar altından daha değerlidir.

Bunları biriktirmek altın biriktirmekten daha çok kazandırır, hem de Allah için yapıldığında, Rabbimiz bunların karşılığını cennet ve daha da fazlası olarak vereceğini müjdeliyor. Bundan daha büyük kazanç, daha üstün başarı olur mu!..

Evet ömrümüz bir sermaye. Bu kısıtlı sermayemizle nelere yatırım yapacağımızı iyi hesap etmeliyiz. Ne demişler; terzi gibi, iki ölç bir biç…

Evet dikkat etmek gerek.

İman, marifet, ibadet, hayırlar, güzel işler, iyilikler, çalışmak, helal kazanmak, helal ve temiz yemek, meşru dairede yaşamak vb… Bunlar hiçbir enflasyonun eritemeyeceği değerler. Hiç kaybettirmeyecek yatırımlar. Bunları biriktirelim, bunlara çalışalım.

Yanlış yatırımların insanları nasıl pişman ettiğini görüyoruz. Bir dolandırıcıya varını yoğunu kaptırmak insanları nasıl perişan ediyor…

Yanlış yatırımların sonu belli.

Günahlar, küfür, isyan, kötülükler, sahtekârlıklar, haramlar, tembellik, şikayet vb… Bunlar da ömür sermayemizi verdiğimizde kaybedeceğimiz yatırımlar.

İbret olan değil, ibret alanlardan olalım.

Yanlış kişiler şeytan gibi yakıp yıkıp sıvışma hesabı yapmaktalar. Haberlere bakıp sahtekâr yatırım uzmanlarının mağdurlarını izleyenler, aynı pişmanlığın beterini Büyük Hesap Gününde de görecekler; ömür sermayesini şeytanın gösterdiği yerlere yatıranlar malesef kaybedecekler… Gerçek iflası yaşayacaklar…

Aman onlardan olmayalım…

İbret biriktirelim, ömür defterimizi güzelliklerle dolduralım.

Rabbimizin buyurduğu gibi “güzel işler yapmaya” geldik. Öyle yapalım. Allah’ın ve Resulünün rehberliğinde güvenle yol alalım, kalıcı vatana selametle varalım.

Haziran sayımızda emeğiyle, duasıyla katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Rabbimiz güzelliklerimizi artırsın.

Gayret, çalışmak, sefer bizim; zafer Allah’ın…

 

— Suat Ünsal

Dergideki Yazılar