TR EN

Dil Seçin

Ara

Ekim 2011

post-title

Ekim 2011, 418

 

Sevgili Zafer Dostları;

 

Gerek ülke olarak gerek dünya ölçeğinde zor bir dönemden geçiyoruz. Dünya epey bir süredir küresel finans krizinin ablukası altında. Sermaye hegamonyasına dayalı kapitalizm, daha ne kadar sürdürülebilir, başka bir ifadeyle, fakir yığınlar açgözlü milyarderleri daha ne kadar besleyebilir, hiç kimsenin bir öngörüsü yok.

Ne kadar tuhaf! Acaba sermayenin babaları, bütün ekonomik gücü kendi ellerinde topladıklarında ve başkalarına bir şey bırakmadıklarında, kendi sistemlerinin çökme riskiyle yüz yüze geleceğini tahmin etmişler miydi? Muhtemelen hayır... Fakat mevcut tablo, hakikaten zenginlerin fakirlerin elinden tutmak zorunda olduklarını haykırıyor. Televizyonların sabah akşam bağrıştıkları “Krizzz!!!”in reçetesi, sadece ve sadece zekat kurumuna işlerlik kazandırmaktan geçiyor. Başka bir kurtuluş umudu yok.

Ülkemize gelince, bugünlerde büyük acılar yaşıyoruz. Terör belası, bitti bitiyor derken, olanca gaddarlığıyla yeniden hortladı. İşin en kötü tarafı, bu olayda en suçsuz ve bihaber olanların hayatlarıyla, kanlarıyla bir bedel ödüyor olmaları. Gencecik fidanlarımız, bir hiç yüzünden, hayatlarının baharında toprağın kara bağrına seriliyorlar. Arkalarında gözü yaşlı aileleri, elleri böğründe kalakalıyorlar.

Bu acılar bitmeli. Bu acılar bu ülkeye, bu ülkenin köklü medeniyet tarihine yakışmıyor. Bu medeniyet Osmanlı sayfasında onca milleti nasıl bir arada tuttuysa, aynı tutkal vazifesini görecek birleştiricilere bugün de sarılmalıyız. Ve bunların içinde en önemlisinin din olduğunu herhalde hepimiz biliyoruz. Allah’ı, Peygamber’i, sancağı, ülküsü bir olan milletlerin ayrı düşmesi, araya fitne girmedikten sonra, mümkün değildir. Biz böyle inanıyoruz.

Bir sonraki aya kadar, hepinize sağlık ve mutluluklar diliyoruz. Allah yardımcımız olsun .

 

- Ömer Baldık, editör.

 

*****

 

Zafer Dergisi İletişim Bilgileri

 

Web Sitesi: www.zaferdergisi.com

Mail: zaferdergim@gmail.com

Abonelik için mail: zaferabone@gmail.com

Abone İrtibat Telefonlarımız: 0 549 505 60 01 - 02 - 03

 

 

Dergideki Yazılar