TR EN

Dil Seçin

Ara

Kalp İnsanı Selim Gündüzalp

Kalp İnsanı Selim Gündüzalp

Zafer’le tanışmamız 1980’lerde ortaokul yıllarıma dayanır. O yıllardan beri Hüseyin abimi hep Selim Gündüzalp olarak bildim. “Ölüm son değildir” sloganını ilk defa Zafer’de duydum. 

Hiç aklıma gelmezdi bir gün bu dergide yazarlık yapacağım. Zafer’de ilk yazım 2013 yılında çıktı. O gün bugündür her ay Selim abinin de teşviki ile bir yazı yazmaya gayret ediyorum. 

Enterasandır; yazı yazmaya başladığım tarihten beri Selim abi ne zaman arayıp bana yeni bir yazı için fikirler verse ben o konuyu ondan önce araştırmış kafamda planlamış oluyordum. Sanki Selim abi aklımdan geçenleri okuyordu. Kalp insanıydı vesselam. 

Her yazı sonrası Selim abi arar tebrik eder, bir sonraki sayılar için yeni yeni projeler sunup dua ederdi. Bitmeyen şevki ve hizmet aşkı ile benim için örnek bir dava adamıydı. Aşağıdaki sözleri hâlâ kulaklarımda çınlıyor:

“Bugün okuduğum şu haber âleminizde çiçek olup kaleminizden bal olarak damlayabilir.”

“Fatih hocamız çok güzel konular seçiyor bravo doğrusu tebrik ve takdirlerimizi arz ederiz. Tevhid gerçeği her zaman number one. Maşallah” 

“Maşallah, barekallah, subhanallah, elinize gönlünüze ve kaleminize sağlık.”

“Maşallah konuyu güzel işlemişsiniz buram buram tevhid ve teknik kokuyor, Allah razı olsun.”

“Daha nice böyle ilginç konularla dünyamızı marifetullah ile boyarsınız ümidi ve duası ile. Sizi seven, dua eden, yazılarınızı kendi yazısı gibi telakki eden, öyle de sevinen kardeşiniz Hüseyin.” 

Bir ara kendisinden özel bir dua istemiştim. Bu isteğimi muhterem validesine iletmiş ve benim için şu duayı göndermişti: “İmanı bol olsun, kalbi nur olsun, cebi para dolsun, ne burada ne orada Allah ona hiçbir sıkıntı çektirmesin. Onlar yazarak iyilik yapıyor. İnşallah cennette de karşısına çıksın. (Amin)”

Ölümü sevdiren adam, Allah senden razı olsun. Mekânın Cennet olsun.