TR EN

Dil Seçin

Ara

Eylül 2019

post-title

Eylül 2019, 513

 

Yeni Haberlerimiz Var!

Zafer Ailesi olarak siz değerli dostlarımızla daima güzel haberler paylaşmaya gayret ettik. Hayatın akışı içinde olumsuz gibi görünen haller olsa da “şerler nefsimizden, güzellikler Allah’tan” diyerek eksiğimizi, hatamızı görüp düzeltmeye çalıştık.

İki sene öncesinde beklemediğimiz bir olay yaşamış ve Selim Gündüzalp abimizi ebedi âleme uğurlamıştık. Evet hep biliriz ölüm gelecek ama beklemeyiz. Ölüm de çat kapı gelir ya da biz öyle düşünürüz. Beklemediğimiz için de bazı şeyleri eksik bırakırız.

Öyle ya da böyle biz de gerekli tedbirleri almadığımızı acı bir şekilde gördük. Ve kimisi “ölüm hak miras helal” diyerek, kimisi türlü fırsatçılıklara soyunarak binlerce kişinin emeklerinin birikimlerini ve onca vebali alıp yollarına gittiler.

Bu bize bedeli ağır olan acı bir tecrübe oldu.

Fakat sadece dikeni değil gülü de görmeli. Bu süreçte bir şeyi daha gördük ki, Zafer hizmetinin asıl birikimi sadece binası vs değil, her zorlukta hakka taraftar olan, sahip çıkan, fedakârane hakkın yanında yer alan güzel insanlarmış.

Yakın dostların bildiği gibi bu güzel insanlarla taze bismillah diyerek yeni bir sayfa açtık. Sonuçta Zafer Dergisi ticari bir faaliyet olduğu için şirket kurmak gerekiyordu, onu kurduk. Ardından Zafer’in sayılarını yeni şirket bünyesinde ara vermeden yayınlamaya devam ettik. Bu noktada başta, Zafer’in baskısını bir yıl ücretsiz yapan Hasan Kondu Bey’i hatırlamadan geçemeyiz. Ve bazıları her şey bitti deyip kaçarken Zafer’e koşan Sakarya’daki dostlarımızı ve yazarlarımızı unutamayız… Allah (cc) hepsinden razı olsun. Bizler onlara şahidiz.

Evet Zafer’in yayın hayatına devam etmesi önemliydi ancak yapı olarak eski yapımızın aynısıyla yürüyorduk. Yaşananların tekrar etmemesi ve bizden sonrakilere problemsiz ve sağlam bir organizasyon yapısı kurabilmek adına önce dernek kurduk, ardından da derneğe bağlı iktisadi işletmeyi faaliyete geçirdik. Zafer Dergisi’ni de bu iktisadi işletmeye devrettik.

Şu an Dergimiz de dahil tüm hizmetlerimizi dernek bünyesinde yapıyoruz.

Bu ne demek oluyor?

Dergimiz ve hizmetlerimizin şahıslara bağlı olmaktan kurtulması anlamına geliyor.

Bu çok önemli. Bundan böyle tüm hizmetlerimizi geniş bir istişare kurulu ve onun yanında dernek yönetim kurulu eliyle yürüteceğiz. Hiçbir şahsın tek başına bir tasarruf yetkisi olmayacak. Bundan öncesine nispeten sağlam bir yapıyla yolumuza devam edeceğiz inşaallah.

İşte size vermek istediğimiz haber bu idi. Hayırlara vesile olsun. Allah’ın inayeti, dostların dualarıyla bu günlere geldik; dualarınızı her zaman bekliyoruz.

Artık yapısal olarak bir eksiğimiz kalmadı çok şükür. Şimdi yaptıklarımızı daha güzel, daha etkili yapmak ve yeni faaliyetler için çalışmak zamanı. biz kollarımızı sıvadık, sizlerden de dua bekliyoruz. İnşaallah güzel haberler paylaşmaya devam etmek için çalışacağız.

Önemli bir konuyu da paylaşmamız gerekiyor.

Zafer Dergisi, Eylül ayından itibaren Zafer Bilim Kültür Yardımlaşma Derneği İktisadi İşletmesi adına yayın hayatına devam edecek inşaallah. Elbette böyle olunca banka hesap bilgileri, posta çeki hesabı bilgileri değişti.

Sizlerden bu yeni hesap bilgilerini kullanmanızı önemle rica ediyoruz.

Gayret, çalışmak, sefer bizim; zafer Allah’ın…

Dua eder, dualarınızı bekleriz.

 

 

Dergideki Yazılar