TR EN

Dil Seçin

Ara

Dr. Baturalp Batmanoğlu

Dr. Baturalp Batmanoğlu

Altmışlı yıllarda Almancı bir ailenin evladı olarak dünyaya gelen yazarın çocukluk yılları Almanya’da geçti. “Burada kalırsa belki en iyi ihtimalle işçi olur, Türkiye’ye gönderirsek adam olur” kampanyasıyla çekirdek ailesinden ayrılarak memleketine okumaya geldi. Devletin yatılı okullarında paralı yatılı olarak okudu.

Çocukluk yıllarından beri hayalini kurduğu “büyük adam olup, milletine hizmet etme” sevdasında durmadan bir arayış içerisinde oldu. Önce ülkücüleri, sonra akıncıları ve sonra da nurcuları tanıdı. Her bir anlayıştan kendine göre bir sentez yaptı. 1979 yılında Sakarya Gençlik Teşkilatı (SGT) ile yolları kesişti ve Zafer Dergisini duymaya başladı. 1983 yılında “hayatımda tanıdığım ilk dava adamı” diye nitelendirdiği Selim Gündüzalp ile tanışıp bir Zafer Gönüllüsü oldu. “İlayı Kelimetullah Davasını” idrak ederek İman ve Kur’an hizmetinde yolculuğuna devam etmektedir.

Sosyal bilimler alanında aldığı akademik eğitimini, yine sosyal bilimler alanında bir devlet üniversitesinde öğretim üyesi olarak yeni nesillere aktarmaktadır. Kendi alanında ulusal ve uluslararası yüzlerce kitap, makale ve bildirisi yayınlanmıştır. Evli ve iki çocuk babası olan yazar, Dr. Baturalp Batmanoğlu imzasını müstear olarak kullanmaktadır.