TR EN

Dil Seçin

Ara

Zafer Haber

Zafer Haber

En güzel kelâm selâm ile…

1- Sevgili Zafer Dostları Ramazan’ı şerifiniz şimdiden mübarek olsun.

Haziran sayımızda mübarek Ramazan ayının kokusunu ve havasını yakından hissedeceksiniz. Bin aydan hayırlı olmasını temenni ederiz Rabbimizden.

2- Geçtiğimiz ay yurt dışı gezilerimiz oldu. Bunları zafer okuyucuları için yazıya dökmek istiyoruz.

Endülüs merkezli İspanya gezimizden yansıyan ibretli ve hikmetli çok notlar var. 900 yıl süren İslam kültür ve tarihinin şahitleri Kurtuba ve Gırnata da bugün de göz kamaştırıyor.

Tarık Bin Ziyad’ın ilk çıkarmayı ve tarihî konuşmasını yaptığı yer ve adıyla anılan dağ, denizin bitiminde tarihe tanıklık etmiş gözlerle heybetli bir şekilde sizi selamlıyor.

Bir kandil gecesini Malaga’da Faslı kardeşlerimizle tanışıp, hasret gidererek kutladık. Duygulu anlar yaşadık. İnsan insana bazan can kadar yakın, bazan da cihan kadar uzak.

Bir tarihçi İslam’ın yükseliş döneminde Endülüs sokaklarında dolaşırken, evlerden kalem seslerinin geldiğini, çöküş döneminde ise, çalgı seslerinin yükseldiğini söyler. Ne kadar ibretli. Kuran’ın; gezin, bakın ve ibret alın emrinin bir hikmeti de bu hikmet ve ders olmalı.

Rasim Soylu Kardeşimiz de Macaristan anılarını Zafer’de yazdı bu ay. Zafer Kültür Merkezi’nde de ayrıntılı şekilde anlattı.

3- Zaferimizin Hizmetleri çok şükür geniş bir sahada devam ediyor. Bilhassa haftalık derslerle, seminer ve sohbetlerle de sürüyor. Diğer sosyal alanlarda da Radyo ve TV programlarıyla da yazarlarımız davetli oldukları yerlerde gereken katkıyı sağlıyorlar.

4- Geçtiğimiz günlerde yine öğrencilerle beraberdik, imza ve sohbet günlerimiz vardı.

5- Ofis Sanat Kültür Merkezi’nde her Cumartesi sohbet ve imza günlerimiz var. 77. Haftayı da geride bıraktık. Hayatına anlam katmak isteyen ve arayış içinde olan gençlerle buluşmak için güzel bir zemin oluyor çok şükür.

6- Zafer Dergisi Kültür Merkezimizdeki sohbet ve etkinliklerimiz:

Çarşamba günleri 17:00’de lise ve üniversiteli bayanlar için.

Cumartesi saat: 11.00 de 9-14 yaş grubu için.

Cumartesi geceleri saat: 20.30’da ailecek katılabileceğiniz derslerimiz devam ediyor.

İki haftada bir Pazar günleri saat 14.00’te Zafer Dergisi Seminerlerimizde de, yazar ve okurlarımızı misafir ediyoruz. Bu ay yazarlarımızdan Rasim Soylu ve Selim Gündüzalp’in yurt dışı seyahatlerinden hatıralar ve tuttukları notları dinledik.

7- Zafer Dergisi web sitemiz yakında hizmete giriyor az kaldı inşaallah. Adresimiz: www.zaferdergisi.com.tr