TR EN

Dil Seçin

Ara

Zafer Haber

Zafer Haber

1. Değerli dostlar; “selâm kelâmdan önce gelir” derler. Selâm ile başlayalım söze. Şubat gibi, Mart 2014 de gayet hareketli geçti. ZAFERİMİZİN Mart sayısındaki gibi, Nisan’da da 37 yazı var. İşlenen konuların çeşitliliğini dikkatle izleyen ve düşüncelerini bizlerle de paylaşan 7’den 70’e dikkatli bir okuyucu kitlemiz var. Bunun içindir ki, Zafer’in kendisine has çizgisini devam ettirebilmek en önemli gayelerimizden biridir. Mart sayımız için yazılı ve sözlü tebriklerinizi dua olarak kabul ediyoruz. İleride mail-mektuplarınız için de bir köşe açmayı düşünüyoruz.

2. 10 Mart’ta Özel Neva Koleji’nde “Mehmed Âkif Ersoy ve İstiklal Marşı” ile ilgili konferansımız vardı. Sonrasında ise, Mehmed Âkif Ersoy’un hayatını anlatan kitabımızı imzaladık. Başta Hüseyin Bey olmak üzere öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

3. 12 Mart Çarşamba günü Zeytinburnu Belediyesi’nin 7 adet bilgi evinde görevli öğretmenlere yönelik “Gençler ne bekler?” konulu seminerimiz vardı. Başta Veli Bey olmak üzere idarecilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

4. 16, 17 ve 18 Mart’ta İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün daveti üzerine, tüm öğrencileri kapsayan bir proje çerçevesinde Gümüşhane’deydik. Ortaokul öğrencilerimize öğleden önce, lise öğrencilerimize öğleden sonra olmak üzere iki ayrı konferansımız oldu. Konferans sonunda öykü kitaplarımızı imzaladık ve gençlerle sohbetler ettik. Başta Nusret Bey olmak üzere idarecilerimizin yakın alâkalarına teşekkür ediyoruz.

5. Ofis Sanat Merkezi’nde her cumartesi “Gençlerle Başbaşa” programımız tüm hızıyla devam ediyor. Mart ayıyla beraber 30. hafta programımızı tamamlamış olduk.

6. Ofis Sanat Merkezi’ndeki gençlerle ve aileleriyle birlikte Osmanlının kuruluş mekânlarını ziyaret etmek amacıyla, iki otobüslük bir gezi yaptık. Bilecik, Şeyh Edebali ve Söğüt, Ertuğrul Gazi’deki tarihî mekânları ziyaret ettik. Gezimize renk katan tarihçi Mehmet Ersöz hocamızdan gezi boyunca paylaştığı ve bizi duygulandırdığı bilgileri dergimiz için de kaleme almasını rica ediyoruz.

7. ZAFER DERGİSİ KÜLTÜR MERKEZİ’mizdeki cumartesi gecesi sohbetlerimiz, ailecek katılımlarla devam ediyor. Hafta içinde ise, yine aynı mekânda bay ve bayanlara mahsus 4 ayrı program ile faaliyetlerimiz sürüyor. (Bilgi için: 0543 203 51 26) 

8. Ayrıca 9-14 yaş arası ortaokul öğrencilerimize yönelik cumartesi günleri saat 11’de yine aynı mekânda yeni bir programımız daha başlamıştır. (Bilgi için Serkan Akdeniz: 0 539 599 42 70)

9. Bizim Radyo’da hafta içi her gün “Gündüz Gözüyle” adlı programımız saat: 17:30’da (İstanbul için) 104.4 frekansında; internetten: bizimradyo.com’da devam ediyor. Moral FM’de ise, her ayın ilk haftası, Mehmet Paksu ile beraber programlarımız sürüyor.

10. “Yazar Selim Gündüzalp” adıyla açılan Facebook: https://www.facebook.com/selim.gunduzalp.7 ve Twitter: Yazar SelimGündüzalp @SelimGndzlp hesaplarımızdan haber ve hizmetlerimizi daha yakından takip edebilirsiniz.