MÜJDELİ BİR HABER...
Selamün aleyküm, çok kıymetli Selim ve Suat ağabeyler ve de Zafer ailesi; hepinize en kalbî selamlarımı ve dualarımı yolluyorum.
Bendeniz şu an İzmir’de ikâmet etmekteyim. Ancak 6 yıl öncesine kadar 5 yıl gibi bir zaman kadar sizin şimdilerde sokaklarını, caddelerini arşınladığınız, havasını soluduğunuz Sakarya’da, öğrencilik münasebetiyle bulunmuştum. Müteessirim ki o zamanlar kıymetli hizmetlerinizden ve doğal olarak varlığınızdan bîhaberdim. Işıktan yoksun olan karanlık toprakta, kuru bir tohuma hayat veren Rabb-i Rahîm, bu fakiri de İzmir gibi bir yerde nurlarla şereflendirip ihya etti. Varlığımı imanla, imanımı hizmetle anlamlandıran Rabbime hamd olsun! İşte Zafer Dergisi ile de bu süreçte tanıştım.
Sözü uzatmadan sadede geleyim, müsadenizle; siz de iyi bilirsiniz ki, yüreği imanla nurlanan her sîne, yüreğine akıp biriken her nurdan, başka sîneler de istifade etsin ister. Ben de dualarımda, böyle bir nimeti bu fakire de nasip etsin diye Rabbime niyaz ettim. Hamd olsun Rabbim de dualarıma mukabele buyurdu.
Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde kurulmuş GETEM (Görme Engelliler Teknoloji Laboratuvarı) adlı bir oluşumda yaklaşık 1 yıldır, gönüllü okuyucu olarak görev almış bulunmaktayım. Bu kuruluş, görme engelli insanların istifadesine sunulmuş, birkaç teknolojik imkân ve gönüllü insan sesi kullanılarak okutulan kitap, dergi, makalelerin, “sesli kütüphane” adıyla kayıt altına alınarak, yine görme engelli insanlara aktarılmasını sağlıyor.
Türkiye’de 77 bin, Dünya’da 45 milyon görme engelli insan mevcut. Işıktan yoksun bu insanların hayatlarını kolaylaştırmak için birçok kuruluş ve dernek destek sağlıyor. GETEM de bunlardan bir tanesi. 6 Nokta Körler Derneği gibi bir çok vakıf ve derneğin ortak oluşturdukları havuzdan, bu derneklere üyeliği sağlanmış bütün görme engelliler istifade edebiliyor. Ayrıca Türk Telekom da kayıt altına alınmış okumaların görme engellilere aktarımında ücretsiz destek sağlıyor.
Bu fakir de GETEM’e iştirâkinden bu yana birkaç kitap okuması gerçekleştirdi. Lâkin daha sonra, Rabbime hamd olsun, fark ettiği bir şey vardı; gönüllü okuma yapan üyeler tarafından düzenli olarak dergi okunmaması... (Bu paragraftan sonra heyecanlanabilirsiniz!) Ben de çokça istifade ettiğim Zafer Dergisini, görme engelli insanlara düzenli olarak okuma kararı aldım ve şimdiye kadar, eski sayılar ve yeni sayılar olmak üzere, yaklaşık 13 Zafer sayısı okuması gerçekleştirdim; hamd olsun!..
Biliyorum ki, okur okumaz bu rakam (13 sayı) size de az geldi. Zaten ben de sizi bu yüzden rahatsız ediyorum. Çünkü bana da az geldi. Malumunuz Zafer Dergisi 450. sayısına ulaşmak üzere ve bu da demek oluyor ki okunup kayıt altına ve alınması gereken yaklaşık 435 sayı mevcut. Siz de takdir edersiniz, ki bu fakir ve aciz kardeşiniz bu yükü sırtlayıp kaldıramaz. Bu aşamada “ne yapılabilir?” derseniz. Naçizane olarak şunu derim. Uygun görürseniz şayet, size aktardığım bu durumu, Zaferimizin yeni yılında, açmış olduğunuz “Zaferden Haberler” penceresiyle okuyuculara duyurmak. Böylelikle gün ışığından mahrum insanların, iman nuruna kavuşmalarında hassasiyet gösterecek gönüllü okuyuculara daha çabuk ulaşılmış olur ve de Zafer Dergisi’nin bütün sayıları—duamdır—kısa sürede okunmuş olur.
Bunun için gerekli hassasiyeti göstereceğinizden hiç şüphem yok. Rabbim böyle bir güzelliğe vesile olmamızı bize nasip etsin inşaallah! (Amin)
Selam ve dua ile...
Duaya muhtaç fakir ve aciz kardeşiniz
Ender Çetin
NOT: GETEM’in internet sitesinde “Gönüllü Okuyucu” olmak için gerekli bilgi ve yönlendirmeler mevcut. http://www.getem.boun.edu.tr/
Hemen belirteyim; bunun için çok profesyonel olmak gerekmiyor. Bir bilgisayar ve kulaklıklı mikrofon ve bir de sessiz boş bir oda kâfi.. Uygun görürseniz şayet ben bu organizasyon işini seve, seve yaparım... Haberlerinizi dört gözle bekliyorum...