TR EN

Dil Seçin

Ara

Aya Gerçekten Gidildi Mi?

Aya Gerçekten Gidildi Mi?

Amerikan Uzay Araştırmaları Kurumu NASA, yeminlerle biz Ay’a gittik dese de, Ay’a gidilmediğine dair öyle iddialar dile getiriliyor ki, hiç de yabana atılır cinsten değil.

 

Amerikan Uzay Araştırmaları Kurumu NASA, yeminlerle biz Ay’a gittik dese de, Ay’a gidilmediğine dair öyle iddialar dile getiriliyor ki, hiç de yabana atılır cinsten değil. İşte, onlardan birkaçı:

• Amerika 1969’daki teknolojiyle Ay’a gitmiş olsaydı günümüzde Ay Amerika’nın bir üssü durumunda olurdu. Ama o tarihten beri hiç Ay’a insanlı uçuş olmadı.

• 1969’lu yıllarda bilgisayarlar ‘TIR’larla taşınıyorken mekiğe nasıl sığdırıldı?

• Ay’daki tek ışık kaynağı Güneş’ken astronot resimlerindeki gölgeler ışık kaynağının çok farklı yönlerden geldiğini gösteriyor.

• Uzayda dünyanın 500 mil dışında Güneş’teki patlamalardan kaynaklanan çok kuvvetli radyasyon nedeniyle Ruslar asla Ay’a insan indirmediklerini açıklarken, Apollo’nun kâğıt kadar ince alüminyumla bunu engellemesi nasıl mümkün olabilir?

Maddeleri uzatmak mümkün.

Ama şu kadar var ki, ABD bu olaydan Soğuk Savaş döneminde fazlasıyla istifade ettiği gibi, bugün de etmeye devam ediyor.

Bu şehir değil “uzay efsanesi”nin akıbeti ne olacak, doğrusu biz de merak ediyoruz.