TR EN

Dil Seçin

Ara

Mart 2011

post-title

Mart 2011, 411

 

Sevgili Zafer Dostları;

Dünya ölçeğinde baktığımızda, ciddi çalkantıların yaşandığı günler geçiriyoruz. Özellikle Ortadoğu’da yaşananlar bir Müslüman olarak hepimizi derinden yaralıyor. Sanki pimi çekilmiş el bombası gibi bir anda bütün Ortadoğu’nun kan gölüne dönmesine aslında hazırlıksız yakalandık, resmen şoka uğradık. 3-4 ay önce bu coğrafyada böylesine üzüntü verici olayların meydana gelebileceğini hiç kimse tahmin edemezdi. Fakat oldu ve hala da sular durulmuş değil.

Bizim bu süreçte tek dileğimiz ve duamız, masumların hayat haklarının korunması ve illa bu coğrafyada bazı değişiklikler, dönüşümler olacaksa, bunun olabilecek en az acı ve kederle gerçekleşmesi elbette. Dileriz Cenab-ı Hak, vermesi gerekenlere yeteri kadar basiret ve sağduyu ihsan eder.

 

Gelelim, dergimizin Mart sayısına ...

 

Bu ay, kapak olarak Metin Karabaşoğlu’nun incelikli ve tefekkür dolu “Değişen Paradigmalar” yazısını şiddetle okumanızı tavsiye ediyoruz. Günümüzde özellikle küfrün psikoloji üzerinden insanları etkisi altına aldığı tespit edilen yazı, aslında, bir bakıma dindar ruh hekimlerine bu saldırı karşısında daha çalışkan ve daha teyakkuz halinde olmaları yönünde bir çağrı olarak da okunabilir.

Dindar camianın önemli kalemlerinden Senai Demirci ise, çok basit bir gerçekten, Kur’an’ın kalınlığından ve acaba bunun insanları zorlamak adına mı olduğu sorusundan hareketle, sadra şifa yorumlara ulaşıyor.

Bu yazıların dışında her zaman olduğu gibi, ailenizin dergisi Zafer, bu ay da dopdolu ve sımsıcak, evlerinize, yuvalarınıza misafir oluyor. Umarız ve dileriz ki, dergi sayfaları boyunca ziyaret edeceğiniz her bir yazı, küçücük de olsa kafanızı kurcalayan bir soruya cevap, yüreğinizi acıtan bir sızıya ilaç, dimağınızı aydınlatan bir nur olur.

Dergi ve yazılarla ilgili her türlü öneri, dilek ve eleştirilerinizi zaferdergim@gmail.com adresine bekliyoruz.

Önümüzdeki ay buluşmak dileğiyle hepinizi Allah’a ısmarlıyoruz. 

 

 

Dergideki Yazılar