Güney California Üniversitesi tarafından PC’den DVD’ye, kağıda ve kitaba 60 teknolojide depolanan bilgi miktarının tahmini için yapılan ve Science dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, insanlık 1986’dan 2007’ye kadar 295 exabayt (trilyon gigabayt) bilgi depoladı. Bu miktar 1,2 trilyon sabit diske eşdeğer.
Araştırmada yer alan Dr. Martin Hilbert, tüm toplanan bilginin kitaplarda saklanması durumunda ABD veya Çin kadar bir alanın 13 kat kitapla dolacağını belirterek, aynı bilgi miktarının CD’lerde dijital ortamda saklanması halinde de kullanılacak CD’lerin Ay’a kadar uzayacağını kaydetti. 2000 yılında saklanan bilgilerin %75’inin video kaset gibi analog formatta olduğunu, ancak 2007’de %94’ünün dijital ortamda saklandığını belirten araştırmacılara göre, “Otomobil veya elektrik toplumu tamamen değiştirdi. Her 50 veya 60 yılda bir bazı şeyler diğerlerinden daha hızlı büyür ve şimdi de bilgi hızla artıyor.”
Gerçekten de, insanlığın bilgi depolama kapasitesi devasa boyutlara ulaşmış durumda. Peki, bilgi depolama açısından Allah’ın yarattığı varlıklarda durum ne? Bu karşılaştırmayı yaptığımızda, insan eliyle gerçekleştirilen bilgi depolama bize ne kadar devasa görünürse görünsün, aslında çok cüz’i bir miktardır.
Çünkü tek bir insanın vücudundaki tek bir insan DNA’sı, insanlığın tüm teknolojik cihazlarıyla saklayabileceğinden 300 kat daha fazla bilgiyi depolayabiliyor. Buna mucize denmez de, ne denir? Hayret doğrusu!