TR EN

Dil Seçin

Ara

Ekim 2006

post-title

Ekim 2006, 358

Ramazan geçerken...

Değerli Zafer okuyucuları,

On bir ayın sultanı Ramazan ne zaman gelecek diye beklerken, bir de bakıyoruz ki mübarek ayın sonuna gelmişiz. Bu ayı en iyi şekilde değerlendirebilenler değerlendirdi, önünde yaşayacağı bir yıl için umut, iman ve coşku depoladı. Değerlendiremeyenler ise, bir sonraki Ramazan ayını beklemek durumunda kaldı. Umuyoruz ki, siz değerli Zafer ailesi’nin üyeleri, bu mübarek ayı en güzel şekilde değerlendirdiniz ve Ramazan Bayramı sabahına içinizde gerçekten bir bayram coşkusuyla birlikte kavuşuyorsunuz.

Her ay merakla beklediğiniz Zafer Dergisi, bu ay da sizin için birbirinden güzel yazılar hazırladı. Kalemini nezaket ve letafetle kullanan sevgili Dr. Senai Demirci, bu ay “Kalıbını Secdeye, Kalbini Kıbleye Bırak” yazısıyla dinimizin en önemli hakikatlerinden biri olan namazın manalarını ve hikmetlerini ortaya koydu. Zevkle okuyacağınızı umuyoruz.

Geçen ayın en çok dikkati çeken yeni Papa Ratzinger’in “İslâm kılıçla yayıldı” ithamına cevap verdiği yazısında Ömer Baldık ise, İslâm’ın yayılışında kılıçtan çok öte faktörlerin rol aldığını belirtmenin yanı sıra, Papa’nın sözlerinin arkasındaki Hıristiyanî yanılgı ve çarpıtmaları çarpıcı bir şekilde gözler önüne serdi. Papa’nın sözlerine karşı zihninde kuşkular oluşanların bu yazıyı okumasını şiddetle tavsiye ediyoruz.

Zafer Dergisi’nin sevilen yazarı Selim Gündüzalp de, bu sayıda “Ramazan Bayramdır” yazısıyla her zaman olduğu gibi yine kalbinin en derin noktalarından çıkan coşkun manevi duyguları, zaman zaman bir dua ve münacâta dönüşen bir ritimle bu defa Ramazan ve Ramazan Bayramı üzerinden aktarıyor okuyucularına.

Bunların yanı sıra, Mehmet Akyürek’in “Kıtalararası Oruç”, A. Cem Toprak’ın “Özür Dileriz Delikanlı”, Alaaddin Başar’ın “Bir Vakfın Düşündürdükleri”, Ömer Sevinçgül’ün “Marangoz” adlı yazılarını da zevkle ve ilgiyle okuyacağınızı umuyoruz.

Tüm okurlarımızın bayramını tebrik ederiz.

Bir sonraki ay buluşmak dileği ile..

Dergideki Yazılar