TR EN

Dil Seçin

Ara

Eğitim ve Ders Çalışma Hatıralarım

Eğitim ve Ders Çalışma Hatıralarım

Öğrencilik hayatımda, daha ilkokul yıllarında öğrendiğim ve uygulamaya başladığım en önemli öğrenmeyi öğrenme metodunun, “yazarak öğrenme” olduğunu söyleyebilirim. Özet çıkarırken kavram haritaları yapıyor, şemalarla konular arasındaki bağlantıları gösteriyorsunuz. Renkli kalemler kullandığınızda, öğrenmek istediklerinizi olabildiğince görsel hale getiriyorsunuz ve konuyu bütün halinde görebiliyorsunuz.

Öğrencilik hayatımda, daha ilkokul yıllarında öğrendiğim ve uygulamaya başladığım en önemli öğrenmeyi öğrenme metodunun, “yazarak öğrenme” olduğunu söyleyebilirim. 

Özet çıkarırken kavram haritaları yapıyor, şemalarla konular arasındaki bağlantıları gösteriyorsunuz. Renkli kalemler kullandığınızda, öğrenmek istediklerinizi olabildiğince görsel hale getiriyorsunuz ve konuyu bütün halinde görebiliyorsunuz.

Özet çıkarmak, anahtar kelimeleri keşfetmek ve daha önemlisi konulara cevapları ile değil, sorularını bularak çalışmak öğrenmeye olağanüstü hız katıyor. 

Kalem beynimizin ve vücudumuzun en doğal uzantısı aslında. Yazı yazma ve not tutma becerileri gelişirse vücudumuzun en değerli organını, beynimizi de geliştirmiş oluyoruz.

Sonra not almak, iletişimin en büyük yardımcısı olduğunun çoğumuz farkında değiliz. Not almak, sadece kaydetmek demek değildir. Gerçekten not tutmaya çalışırsanız aktif bir öğrenme süreci yaşıyorsunuz. Not tutmak, teoriyi pratiğe dönüştürüyor.

Yazı yazmak, teorik bilginin beyin tarafından daha iyi anlaşılmasını ve sonradan pratik bir uygulamaya ya da davranışa dönüştürülmesini sağlıyor.

Herkesin kendine göre bir not tutma biçimi var. Bu, kâğıt-kalemle de olur, yenilikçi teknolojilerden de faydalanabiliriz. Dijital not tutma teknikleri de önemli.

En önemli fikirler oturup yazmaya başladığınızda değil, en umulmadık yerde insanın aklına geliyor. Onun için baş ucunda her zaman bir defter kalem bulundurmakta fayda var. Söz uçar, yazı kalır.

Sonuç olarak yazarak çalıştığımızda, anahtar soruyu ve konunun püf noktasını daha iyi görebiliyoruz.