TR EN

Dil Seçin

Ara

Nisan 2022

post-title

Nisan 2022, 544

PDF DOSYASI

Merhaba sevgili dostlar,

Savaşın tüm dikkatleri ve merakları üzerine topladığı zamanları yaşıyoruz. Bu ne ilk ne de son… Şimdiye kadar ömrümüzün ne kadarını savaşları konuşarak ya da yorumlarını izleyip dinleyerek geçirdik!.. Her halükârda zarardayız, ömrümüzden, sayılı dakikalarımızdan veriyoruz…

Bu sebeple ardı arkası karanlık çekişmelerden ve savaşların zulmetinden bahsetmek yerine, elimizden gelen bir şeyler varsa yapmak dışında, bunlara daha fazla vaktimizi vermemek en iyisi. Elbette mazluma yardım etmek, destek olmak bizim Müslüman olmamızın gereği. Ama elimizden gelen yardım, destek vb.nin ötesinde ne yapabiliyoruz, hiçbir şey...

...

Nazarlarımızı biraz yükseltelim. Her birimizin başında ebedi bir hayatı kazanıp kaybetme gibi gerçek bir savaş var. Bu konunun ciddiyeti, dünyanın en önemli işleriyle bile kıyas edilemez.

Bu büyük savaşı kazanmak için, midemizi olduğu gibi aklımızı, kalbimizi, ruhumuzu da kendilerine özel gıdalarla doyurmalıyız. Marifetullah, muhabbetullah olmazsa yarım kalırız, dünyaya boğuluruz, yaşarken ölürüz de hissedemeyiz.

Hayatımızı boya kabı gibi düşünebiliriz. Her şeyin de kendine göre bir rengi var. Ne ile meşgul isek onun rengini hayat kovamıza katıyoruz. Ve hayatımız rengini alıyor… 

Âyet-i kerimede Rabbimiz, Resulüyle tamamladığı güzel ahlak ve itikad için “Allah’ın boyası” diyor: “Biz, Allah’ın boyasıyla boyanmışızdır. Boyası Allah’ınkinden daha güzel olan kimdir? Biz ona ibadet edenleriz.” (Bakara; 138)

Eserlerini en güzel renklerle yaratan Âlemlerin Rabbi, bizim için de en güzel rengimizi bulacağımız İslam dinini lütfetti. Ramazan ayı da manevî benliğimizi ‘sağlam imanın’ ve ‘güzel ahlâkın’ renkleriyle süslemek için çok kazançlı bir fırsat.

Şimdi, tüm renkleri ve hayatları yutan kapkara savaşların, zulümlerin, türlü oyunların zulmetli karanlıklarına bulanmak mı; yoksa Ramazan ayının güzelliklerle, fırsatlarla gelen, hayat dolu boyasıyla boyanmak mı daha güzel?.. 

Rabbimiz dünyada da ahirette de rızasının, dostluğunun, cennetinin renkleriyle boyanmayı nasip etsin. Bu vesileyle mübarek Ramazan ayınızı tebrik ediyoruz, Rabbimiz her türlü hayırlarından istifademizi bol eylesin.

...

Duamız o ki, Nisan sayımız da hayatınıza güzel renkler katsın. Bu sayımızın hazırlığında emeği ve katkısı olan tüm dostlarımıza ve abone olarak destek olan sizlere teşekkür ve dua ediyoruz.

Gayret, çalışmak, sefer bizim; zafer Allah’ın.

 

— Editör

Dergideki Yazılar