TR EN

Dil Seçin

Ara

Nisan 2004

post-title

Nisan 2004, 328

Nisanda Zafer...

Bundan on sene öncesine kadar, hemen her Zafer okuyucusunun derginin her yeni sayısını eline aldığında merakla ve heyecanla baktığı ilk yer arka kapak olurdu. Bu kapaklarda, muazzam bilgi birikiminin, hakikate açık bir kalbin ve keskin bir zekâ ürünü olduğu hemen anlaşılan, son derece çarpıcı ifadelerle kurulmuş ve yazarının titizlikle seçtiği resimlerle okuyucunun üzerindeki tesirini daha da artıran özdeyişler yer alırdı. Bu özdeyişlerin altında hep aynı imza vardı: “Ş”

Ülkemizin en önemli ve en büyük fikir adamlarından M. Selâhaddin Şimşeki, on yıl önce yine bir Nisan ayında, gözyaşlarıyla ebedî ahiret âlemine uğurlamıştık. Aradan geçen yıllar, onun sözlerini eskitemedi, yazdıkları hükmünü yitirmedi. Aksine, zaman onun sözlerini daha da parlatıyor. Onu hâlâ çok özlüyoruz. En büyük tesellimiz, düşünmeyi ve sorgulamayı kendine ilke edinecek olan genç neslin, onun şahsında hakiki ve hakikatli Aydın” modelini keşfedeceklerine duyduğumuz inançtır. Aziz hatırasını sevgiyle, rahmetle ve minnetle anıyoruz.

 

NİSANDA ZAFER

Ümit Şimşekin, Şubat sayımızda yer alan Yaşadıklarımız bir hayalden mi ibaret?” sorusuna ve iddialarına yönelik yazısı büyük alâka görmüş ve bu meselenin etrafında fikrî bir tartışmayı alevlendirmişti. Öyle anlaşılıyor ki, bu mevzu birçok insanın kafasını meşgul ediyordu, sorular ve yorumlar hayli çeşitli ve iddialıydı. Yazarımız, bu sayıda konuya bir kez daha, ama farklı bir açıdan yaklaşıyor. Dünyanın ve yaşadıklarımızın bir hayalden ibaret olduğu görüşünün bilimsel bir teori olmadığını ispatlıyor.

Okuyucularımızın ekonomi” yazılarını dikkatle takip ettiklerini biliyoruz. Yazarımız Sami Uslu, birkaç sayıdır kaleme aldığı kapitalist ekonominin kalbini oluşturan faiz” ile ilgili bilgilendirici yazılarına devam ediyor.

Günümüzde standart ölçülere sıkıştırılmış “güzellik” anlayışının, özellikle medya aracılığıyla kurduğu tahakküme maruz kalan ve kendinden, yaratıldığı sûretten rahatsızlık duyan insanlara daha sık rastlıyoruz. Metin Karabaşoğlu moda standartlarının dışında, hakikati ölçü alan güzellik” anlayışını ortaya koyuyor: Suret Çarşısı.”

“İnsan niçin yaratıldı?” sorusu, belki de insanlık tarihinin, üzerinde en fazla düşünülen sorusudur ve önemini hiçbir zaman yitirmez. Salih Özaytürk, insanın dünyadaki yerini ve anlamını açıklayacak cevapları arama yolculuğunu ciddi adımlarla sürdürüyor. Bu sayıdaki yazısını okumanızı hararetle tavsiye ediyoruz.

Bu ay, farklı ve zevkli üslûbuyla tanıdığımız Senai Demirci de Zafer okuyucularıyla buluşacak. Senai Demirci, Hayata Düşülmüş Notlar”la aramızda...

 

MEHMET KIRKINCI DAN HAYATIM-HATIRALARIM”

Zafer Yayınları, birbirinden güzel kitaplar yayınlama geleneğini sürdürüyor. Muhterem hocamız Mehmet Kırkıncı’nın Hayatım-Hatıralarım” adlı eserini okuyucularıyla buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz.

Hocamızın Nur hizmetinde geçen hayatından, birbirinden önemli ve çarpıcı hatıraların yer aldığı bu kıymetli kitap, hiç şüphesiz çok okunacak ve çok konuşulacak.

Selam ve sevgi ile...

 

TAZİYE: Değerli yazarımız Sami Uslu’nun geçtiğimiz ay içinde vefat eden annesine Allahtan rahmet, kendisine de sabırlar diliyoruz.

Dergideki Yazılar