TR EN

Dil Seçin

Ara

İncir Çekirdeği

SEVMEK

Hayatı seviyorum. Güneşi seviyorum. Yıldızları seviyorum. Baharı, kışı seviyorum. Ağaçları, hayvanları seviyorum. Bana hiç menfaati olmayan ve olmayacak şeyleri de seviyorum…

Her şeyi sevilecek şekilde yaratan, bana sevmeyi öğreten Rabbimi seviyorum.

 

KARAR

Zor karar vermek, pişman olmaktan daha iyidir.

 

İMTİHAN

Bizler dünyada imtihandayız. Her sınavda olduğu gibi burada da sorular bizim istediğimiz gibi değil, sınavın ve sınav yerinin sahibinin, yani Allah’ın dilediği tarzda olacaktır.

 

SAHABELER

Kimileri diyorlar ki: Sahabeler de bizim gibi insandı.”

Ben de onlara soruyorum:

Sahabeler bizim gibi insan idiler, ama bizler onlar gibiinsan mıyız?”

Ne zaman ki niyetlerimizi ve hareketlerimizi onların seviyesine çıkarırız, o zaman belki bir kıyas yapabiliriz. Ancak yine de onların, samimiyetle hayatlarını ortaya koyduklarını ve dinin bize ulaşmasında aracı olduklarını unutmadan, fazlasıyla hak ettikleri saygıyı göstermeliyiz.

 

DUA

Efendimiz (asm), her ânını ve her şeyi kendisine ihsan eden Rabbine, o hâle uygun olarak şükrünü ifade ederek dua ediyordu.

Biz de kul ile Rabbi arasındaki bu tabloyu gözardı ederek, nerede ne dua edilir diye dua kitaplarını geziyoruz. Sanki Efendimiz (asm) her şeye uygun bir dua uydurmak için o duaları okumuş gibi. Efendimizin (asm) duaları yaşanan dualardı, bizimkiler ise okunan dualar.

 

GÖRMEK

Gecenin neleri sakladığını göremezdik, güneş doğmasa.

Gündüzün neleri getirdiğini bilemezdik, gece olmasa.