TR EN

Dil Seçin

Ara

Haziran 2020

post-title

Haziran 2020, 522

PDF DOSYASI

Merhaba değerli dostlar, sevgili okuyucularımız,

Hayatın akışını değiştiren olayları sıkça yaşarız. Deprem, sel, salgın vb... Bunlardan zarar görenler olur... İlk şokun ardından etkisi azaldıkça, yaşananlar da unutulur ve denir ki, “hayat normale döndü.”

Ancak çoğu defa görülmeyen bir şey vardır: bu hadiseden zarar görenler hatta dünyasını değiştirenler için hayat bir daha normale dönmeyecektir. 

Bu açıdan bakınca, acaba “hayatın normale dönmesi,” denilen şey, unutmanın, hayatın gerçeğinden kaçmanın arayışı mıdır diye soruyor insan. 

Çünkü biz ‘normal’ ya da ‘anormal’ kabul etsek de hayat kendi akışında ilerliyor. Ve biz akıntıya rağmen kürek çekmeyi sürdürürüz.

Halbuki hayatı oraya buraya döndürmeyi bırakıp, hayatı gerçekten anlamaya çalışsak. Hayatı Veren’in ve Elçisinin (sav) sözleriyle hayata baksak... Bu âlemin bir sahibi olduğunu, bizim misafir olduğumuzu unutmasak... Daha tutarlı, daha normal olmaz mıyız?.. Hatta belki de normal zannettiğimiz yaşantımızı anormal görür müyüz!?.

İmanlı nazarla baktığımızda dünyanın tesadüfler bahçesi olmadığını anlayacak, yaşadığımız şeylerin olumlu yönlerini bilecek veya o kötü zannettiğimiz şeylerle hazırlanan güzellikleri görebileceğiz. Kimbilir belki o zaman gündüzler kadar geceleri de sevebileceğiz…

Evet, hayır-şer, çirkin-güzel, hak-bâtıl, iyi-kötünün karışık olduğu bu imtihan dünyasında hayrı, hakkı, iyiyi, güzeli daha çok görelim.

Güzel görelim, güzel düşünelim ve güzellikler için çalışalım. 

Çünkü bu dünya tarlasını ahiretin tarlası yapan Allah (cc), bu tarladan hayır ve iyilikleri mahsul almak üzere ekiyor, biçiyor, değiştiriyor. Budanan ağaçtan meyveler; çürüyen tohumdan başaklar alınıyor...

Sadece budamayı, çürümeyi, alt üst olmaları görenler nice güzellikleri kaçırıyorlar; en başta da ümitlerini ve iyi niyetlerini...

İçinden geçtiğimiz ve geçeceğimiz süreçlerin de sonu hayır, hikmet ve güzel olacak. Çünkü Hayr-ı Mutlak olan Allah’tan hayır gelir; Cemîl-i Mutlak’tan güzellik gelir; Hakîm-i Mutlak’tan abes bir şey gelmez...

...

Evet biz sonuçtan değil, çalışmaktan sorumluyuz, zaferden değil seferden mesulüz… Bize düşeni yapar sonucu Allah’tan bekleriz. 

Ebedi bayramı yaşamanın da yolu budur.

...

Gerçek hayata dönmek ve ebedi mutluluğa erenlerden olmak duasıyla...

Gayret, çalışmak, sefer bizim; zafer Allah’ın. 

Selam ve dua ile...

 

Suat Ünsal

Dergideki Yazılar