TR EN

Dil Seçin

Ara

Allah’ın Merhameti / Saadet Asrından

Hz. Cabir daha sonraki yıllarda, konak yerlerinden birinde meydana gelen bir olayı şöyle anlattı:

Biz Peygamberin (sav) yanındayken ashabdan biri elinde yakaladığı bir kuşla geldi. O sırada yavru kuşun annesi kendisini o adamın ellerine attı. İnsanların yüzü şaşkınlıkla dolmuştu. Bunun üzerine Peygamber (sav) şöyle dedi:

Bu kuşa mı hayret ediyorsunuz? Onun yavrusunu aldınız, o da merhametinden kendisini sizin ellerinize yavrusunun yanına attı. Allaha yemin ederim ki Rabbiniz size karşı bu kuşun yavrusuna gösterdiği merhametten daha fazla merhamet eder.”

Daha sonra adama yavru kuşu aldığı yere koymasını emretti.

Peygamber (sav), bir keresinde de şöyle demiştir:

Allah’ın yüz rahmeti vardır. Bunlardan birini insanlar, cinler, sığırlar ve diğer hayvanlara indirmiştir. Bu şekilde, bu yaratıklar birbirlerine karşı merhamet beslerler ve vahşi yaratıklar, yavrusuna karşı merhametli olmaya yönelir. Geri kalan doksandokuz merhameti de Allah kendisine ayırmıştır. Bununla Hesap Günü kullarına merhamet eder.”

—Martin Lings, Hazret-i Muhammed’in Hayatı

 

 

MARTIN LINGS VEFAT ETTİ

1909 yılında İngilterede doğan Martin Lings, 1938de Protestanlığın ve Ateistliğin ardından Cezayirli Şeyh Ahmed Alavî vesilesiyle Müslüman olmuştu. Geçtiğimiz ay doksan altı yaşında vefat eden dünyaca ünlü Müslüman düşünür Martin Lings (Ebubekir Siraceddin) bu bir asra yakın ömrünün çoğunu Allah Resulü’nün izinde tüketti.

Ülkemizde, özellikle Hz. Peygamberin hayatını anlattığı siyer kitabıyla tanınan Lingse Allahtan gani gani rahmet nurları diliyor, Cennetteki mekanında Resulullaha ve ashabına komşu olmasını gönülden niyaz ediyoruz.