TR EN

Dil Seçin

Ara

Selim Gündüzalp'e Rahmet

Selim Gündüzalp'e Rahmet

Yaklaşık 35 yıllık dostumdu. Hüseyin Şengörür asıl ismiydi ancak Selim Gündüzalp adıyla yazılarını kaleme alırdı. İman hizmetinde hep heyecanlı her zaman gayretli ve enerji doluydu. Zafer dergimizi 41 yıldır bıkmadan usanmadan çıkarıyordu. Günümüz insanının vaktinin dar olduğunu söyler, kısa ve vurucu yazıları muhteşem bir mizanpajla okuyucuya sunarlardı.

İslam’a, Kur’an’a, iman hakikatlerine âşıktı. Bütün vaktini insanlara, özellikle gençlere Hakk’ı ve hakikati anlatmakla geçirirdi. Her zaman güler yüzlü, her daim espri ve nezaket doluydu. Hani derler ya, “Allah dostu odur ki görüşünce Allah’ı hatırlarsınız.” Hüseyin dostumuz işte o Allah dostu velilerdendi.

Son yıllarda TRT 1’in Ramazan programlarının vazgeçilmez ismi olmuştu. Severek, büyük bir mutlulukla, ikamet ettiği Adapazarı’ndan İstanbul’a gelirdi. Onu dinlediğinizde sohbetin nasıl aktığını bilemez, zamanın nasıl geçtiğini anlayamazdınız. Zekice argümanlarla, sağlam bir mantık dokusuyla iman ve İslam’ı anlatırdı. 

Bazen gece arar, “Sefa abi aklıma şöyle bir konu geldi, sana ne uyar bilsen. Dokümanları gönderiyorum, bu konuda yazmalısın” derdi. Onun düşündüğü hep insanlara bir şeyler verebilmekti.

Yazıları genelde ölüm nasihatine aitti. Ölüm anını aynı Mevlana Hazretleri gibi “En sevgiliye kavuşma günü” olarak görür, “Ölümse gülümse” derdi.

Peygamber Efendimizin (sav) vefat ettiği yaşta Rabbim yanına aldı. Mekânı cennet olsun.