TR EN

Dil Seçin

Ara

Göz-Gez-Arpacık / Fotoblog

Göz-Gez-Arpacık / Fotoblog

Kar’a bürünmüş ağaçlar üzerine bir şeyler yazmalıydım. Bir şeyler… Uzun uzun fotoğrafları seyrettim. Yolumu yoğun kar bölgesine düşürdüm—daha doğrusu çıkardım! Ağacın yaşlılığı ile kar’ın tazeliği arasındaki çelişkiyi unutturan, harika bir uyum ve sessiz bir ahenk var dal uçlarında. Görünen o ki ağaçlar kar taneleri için önceden hazırlanmış; kar taneleri de ağaç dallarına takılmak üzere gönderilmişti. Kışın soğukluğuna rağmen sıcacık bir haber bu. Yeni bir sayfa. Bembeyaz. Taze bir başlangıç. Kalbe aşina. Gözlere bayram.

Kış ağaçları yapraklarını çoktan dökmüş, canını teslim etmiş gibi. Her bir dal ucu ise çiçek eşsizliğindeki kar tanelerini ağırlıyor. Henüz kızıllaşmaya başlamış akşam ışıklarını düşe çevirerek gözlere iade ediyor.

Göz-gez-arpacık diye bir kural vardır hani. Silahla hedefi vurmak için üçünün aynı hizada olması gerekir.

Şimdi şu üç şeye bir daha bakın: Işık-ağaç dalı-kar tanesi. Üçü de bu fotoğrafı taze bir şiir haline getiriyor. Gözümüzü ve gönlümüzü hedefliyor. Böyle böyle, kar’ı da, ağaç dalını da, gün ışığını da, bu an’ı da hazır eden Usta’nın bakışıyla göz göze geliyoruz. Mevsim birden sıcak ve tanıdık oluyor.

Tam isabet!