TR EN

Dil Seçin

Ara

Bilimsel Gelişmeler İnsanı Allah'a Yaklaştırıyor

Dünyanın en önemli genetik uzmanlarından biri olan ve sekiz yıl önce insan DNA'sının şifresini çözen bilim adamı Dr. Francis Collins, Allah’a iman ettiğini açıkladı.

 

Dünyanın en önemli genetik uzmanlarından biri olan ve sekiz yıl önce insan DNA'sının şifresini çözen bilim adamı Dr. Francis Collins, Allah’a iman ettiğini açıkladı. Collins insan DNA'sının şifresini çözmesinin ardından, Allah’ın varlığını anlattığı kitabını kaleme aldı.

Kitabıyla ilgili İngiliz Time dergisine konuşan 56 yaşındaki Collins, 30 yıl öncesine kadar ateist olduğunu ancak bilimsel araştırmalarda gördüklerinden sonra artık Allah'a inandığını söyledi.

Her eser sanatkârını tanıttığı gibi bu kainat ve içindeki mükemmel eserler de sanatkârını tanıtır. İnsan ise bu kainat sergisinde Allah’ın en harika eseridir. Bu insan kitabı içinde yazılmış bütün yazılar ve özellikle DNA'daki müthiş kodlama sistemi, her yarattığını sanatlı ve güzel yaratan Allah’ın ilmine, kudretine ve iradesine apaçık şahitlik ederler. Risale-i Nur’da kısaca aktaracağımız şu anekdot vardır: Bediüzzaman, kendisine gelerek, “öğretmenlerimiz bize Allah'tan bahsetmiyorlar” diyen lise öğrencilerine şöyle güzel bir cevap verir: “Sizin okuduğunuz fenlerden her fen, kendi lisan-ı mahsusiyle, mütemadiyen (devamlı) Allah’tan bahsedip Hâlıkı tanıttırıyorlar. Muallimleri değil, onları dinleyiniz.”

Dr. Francis Collins, Âlemler Rabbinin ilmini ve iradesini anlatan en muhteşem eserleri olan DNA’ları okudu. Gerçek bir bilim adamı olarak da ancak cahil ve akılsızların işi olan ateistliği bıraktı.

İngiliz Time dergisindeki röportajda Collins şöyle dedi: “Allah’ın var olduğuna dair rasyonel bir temel var ve bilimsel gelişmeler insanı Allah’a daha da yaklaştırıyor. Laboratuvarda çalışırken Allah’ı hissettim. Kesinlikle bizden daha büyük bir güç var ve ben O’na inanıyorum. DNA’nın şifresini çözmek beni Allah’a biraz daha yakınlaştırdı. Hastalıktan kurtulan insanlar gördüm. Bilim onlardan umudunu kesmişti. Ama mucizevi olarak hayata döndüklerini gördüm. Bu da Allah’ın işidir.”

İnsan genini çözmenin kendisine Allah’ın eserini görme fırsatı verdiğini söyleyen Collins, “Önemli bir buluş yaptığınızda o bilimsel coşku anını yaşarsınız, çünkü onu araştırmış ve keşfetmişsinizdir. Keşfettiğim şey öyle bir şeydi ki, bu bilgiye daha önce hiçbir insan sahip olamamıştı. Fakat Allah onu herzaman biliyordu” dedi.

DNA’daki mükemmel kodlama sistemini görüp bunların kendiliğinden olamayacağını takdir eden Collins, dileriz ki, Âlemler Rabbini bir de diğer kitabı olan Kur’an’dan öğrenip Ona gerçek iman edenlerden olur.